Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novitec Alfa Romeo 8C Spider sa 600 KS

Najjači i najbrži Alfa Romeo Spider

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka tuning kuća Novitec, koja se specijalizira za prerade automobila talijanskih proizvođača poput Fiata, Alfa Romea i Lancie, stvorila je nešto što oni zovu najbržom i najjačom cestovno-legalnom Alfom.

Povodeći se iskustvom sestrinske tvrtke Novitec Tridente, koja se bavi doradama Maserati automobila, Novitec je pripremio modifikacijski paket za Alfu Romeo 8C Spider. Nakon što je tunerima iz odjela Novitec pod ruke palo ovo remek-djelo, izrodilo se nešto što oni zovu najbržom Alfom svih vremena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Što nogometaši voze službeno, a što posjeduju privatno? Slika nije dostupna KLASIK Toliko dobar da ga rade ponovno – Fiat 124 Sport Spider

Najvažnije dorade bez kojih ništa ne bi bilo moguće uključuju ugradnju novog kompresora (pri čemu je maksimalni pritisak ograničen na 0.37 bara), visoko-performansnog ispušnog sustava od nehrđajućeg čelika, intercoolera i po mjeri rađenih brizgaljki goriva. Novitec se također potrudio i reprogramirao ECU jedinicu da bi nove komponente radile usklađeno.

Zahvaljujući ovim modifikacijama ukupna snaga skočila je s 450 KS (331 kW) na 600 KS (441 kW). Povećanje snage popraćeno je većim maksimalnim okretnim momentom koji sada iznosi 588 Nm i koji je dostupan pri 5.400 o/min.

Iako je glavnina posla vezana za uvezivanje super punjača s 4.7-litrenim V8 motorom već odrađena (s Maseratijem), Novitec je morao prilagoditi kompresor da stane u kućište motora Alfe Romeo 8C Competizione i 8C Spidera.

U Novitecu tvrde da je vrijeme potrebno za ubrzanje od 0-100 km/h palo na 3,9 sekundi dok je maksimalna brzina povećana na 305 km/h. Usporedbe radi, serijski 8C Spider isto ubrzanje postiže za 4,4 sekundi a maksimalna brzina mu je 292 km/h.

Osim super punjača, ekipa iz Noviteca ugradila je podesivi ovjes i masivne aluminijske naplatke s peterokrakim dizajnom, 21-inča sprijeda i 22-inča straga, obučene u Pirelli ZR gume.

Novitec je pokazao mjeru dobrog ukusa i nije unio nikakva 'poboljšanja' što se tiče vanjskog izgleda 8C-a. Nešto veće dimenzije kotača bile su sve što je potrebno da Alfi podare dobro odmjeren agresivni izgled.

Novitec, doduše, kupcima nudi potpuno individualizirni paket za unutrašnjost automobila s materijalima poput kože i alcantare koje je moguće naručiti u 'bilo kojoj boji', tako da ako netko baš poželi, iste može naručiti i u ljubičastoj boji.

Kao što možete pretpostaviti, ništa od ovoga nije jeftino jer samo paket s ugradnjom kompresora košta oko 19.000 eura. Alfi 8C nedostajalo je samo malo snage da bude vrhunski sportski automobil. Sada uz ovaj kompresorski paket Alfa Romeo 8C Spider napokon nudi lijepi izgled, vjetar u kosi, ali i vrhunske perfomanse.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene