Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EuroNCAP: tko je konačno popravio svoj rating

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Euro NCAP upravo je objavio rezultate svojih testova sigurnosti novih automobila za četiri nova modela vozila.

Najnovija serija testova EuroNCAP-a je tu a testu su ovog puta podvrgnuti novi Renault Captur,
Dacia Sandero, Nissan Evalia i Chevrolet Trax. Dacia je ovu vijest primila sa puno veselja jer je napokon dobila dobru ocjenu za neki svoj model.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Tako je Dacia Sandero osvojila svoju prvu ocjenu od četiri zvjezdice. Dacia je dobila 80 posto za sigurnost odraslih putnika, 79 posto za sigurnost djece i 57 posto za sigurnost pješaka. Sandero je 'kažnjen' zbog nedostatka podsjetnika za obavezno vezanje putnika na stražnjim sjedalima te je dobio 55 posto za pomoćne sigurnosne sustave.

Najlošiju ocjenu na testu je dobio Nissan Evalia sa tek 3 osvojene zvjezdice. Nissan je zadovoljio tek 68 posto vezano za zaštitu odraslih putnika, u području zaštite djece 81 posto i zaštite pješaka 67 posto. Pomoćni sigurnosni sustavi kod Nissana su zadovoljili samo 55 posto.

►►►   Po Euro NCAP-u tko je najsigurniji automobil u klasi?

Ova nova testiranja zasigurno će ostati u najljepšem sjećanju Renault Captur i Chevrolet Trax modelima obzirom da su osvojili pet zvjezdica. Renault Captur zadovoljio je 88 posto u području zaštite odraslih, 79 posto za zaštitu djece, 61 posto za zaštitu pješaka te 81 posto za pomoćne sigurnosne sustave.

Mali crossover model francuskog proizvođača pruža cjelokupno dobru zaštitu ali ne tako dobru kao i njegov konkurent, Chevrolet Trax koji je dobio bolje ocjene u tri od četiri kategorije: 94, 85, 64 i 81 posto.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene