Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Concept

Boravak u prirodi sa stilom - Mercedes-Benz Sprinter Caravan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes-Benz odlučio je predstaviti svoj novi konceptni Sprinter kombi na vodećem europskom sajmu za rekreacijska vozila, Caravan Salon, u njemačkom gradu Dusseldorfu koji se održava od 31. kolovoza do 8. rujna.

Ovih dana održava se najvažniji međunarodni sajam rekreacijskih vozila u njemačkom Dusseldorfu, a na štandu Mercedes-Benza na Caravan Salonu sva svjetla pozornice biti će usmjerena na novi konceptni kamper na temelju Sprinter kombija s povišenim krovištem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Konceptni kamper je ekskluzivno opremljen za sve one koji vole boraviti na otvorenome ali čak i tada žele boraviti u stilu što Mercedesov Sprinter Caravan Concept pruža u svakom mogućem pogledu.

Obojan u metalik tamno sivu boju, koncept se temelji na serijskom Sprinter kombiju s povišenim krovištem dok su mu s desne bočne strane uklonjena vrata ne bi li se posjetiteljima sajma omogućio bolji pogled u unutrašnjost koja je stilski očigledno inspirirana jahtama.

Unatoč relativno kompaktnom dizajnu, koncept uspijeva pružiti većinu svih onih elemenata koje bismo očekivali od kamper-kombija. U unutrašnjosti vozila nalaze se bijela kožna sjedala koja se mogu okrenuti prema unutrašnjosti kombija i pretvoriti u prave fotelje dok se klupa u 'dnevnom boravku' može rastvoriti u ležaj.

Kompletan namještajem premazan je visoko otpornim HPL premazom u sjajno bijeloj boji dok podnicu prekriva sivi laminat. Bočne plohe i krovište prekriveni su Alcantarom i obogaćeni LED osvjetljenjem. Među ostalim tu su i 'flat-screen' televizor, mala kuhinjica s pećnicom i hladnjakom a da bi boravak u kamperici bio maksimalno komforan tu je i mala kupaonica s ugrađenim garderobnim prostorom.

►►►   Kamp-kućica budućnosti

Pod prekrasnom ljušturom krije se 3.0-litreni V6 turbo-dizelski motor koji dostavlja 190 KS i impresivnih 440 Nm okretnog momenta. Snaga se na površinu prenosi putem ručnog 6-stupanjskog Eco Gear mjenjača ili pak preko 7G-TRONIC PLUS 7-stupanjskog automatika s pretvornikom okretnog momenta što je nemoguće naći niti u jednom drugom vozilu u klasi.

Glavonje u Mercedes-Benzu za sada ne govore ništa o tome da li je ovo najava budućeg serijski proizvodnog modela ali sudeći po izgledu konceptne studije, mogli bismo reći da je to vrlo izgledna opcija.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene