Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuništivi

VIDEO: Osvojili Tibet Citroenovim klasicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina od 44 francuska državljana iz Pekinga su krenuli put Mumbaija u Indiji, ali ne na bilo kakav način, već vozeći svoje Citroen klasike. Njihov put započeo je još 8. rujna, a trenutno se nalaze u Kathmanduu u Nepalu.

Unatoč 30 godina starosti njihovih ljubimaca na četiri kotača, odlučni su Francuzi i njihovi izdržljivi Citroeni, put kroz himalajsko gorje odlično podnijeli. 'Počeli smo put iz Pekinga i dosad smo prešli oko 6.500 kilometara. Bili smo i na nadmorskoj visini od 5.000 metara prije dolaska u Kathmandu', ispričao je za Reuters jedan od sudionika, Benoir du Nausey.

Pročitajte i ovo Pet dobrih razloga zbog kojih bi vaš idući automobil trebao biti električni - 20 Pokrovitelj Citroen Nema mjesta dilemi: Pet dobrih razloga zbog kojih bi vaš idući automobil trebao biti električni Slika nije dostupna Kataklizmički prizori VIDEO Prije i nakon potresa: U jednom trenutku mirno jedu u restoranu, u sljedećem - panika

Ti francuski avanturisti opremljeni su svim mogućim alatima za popravak svojih automobila, ukoliko dođe do kvarova na putu do Mumbaija, a imaju i pratnju vozila za potporu, ukoliko dođe do nepredvidivih situacija. Ipak, za mnoge od sudionika, najveći je izazov i najbolji dio puta, bio prolazak kroz regiju Tibet. 'To je jako duga cesta, veličanstvena, lijepa, ma prelijepa', ushićeno je rekao Phillippe, jedan od vozača.

Francuski Citroen u svjetskoj autoindustriji se nalazi još od 1919. godine i nosi priznanje za prvu masovnu proizvodnju automobila na prednji pogon.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene