Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japanska elegancija

2016. stiže Mazda6 Coupe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima limuzinskoj i karavanskoj izvedbi Mazde6 će se uskoro pridružiti i treća, najatraktivnija karoserijska verzija, odnosno Mazda6 Coupe.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KLASIK Ljubitelj ste Mazde? Kupujte kartu za Njemačku! Slika nije dostupna Klasik Volvo P1800 - skulptura na kotačima koju je Svetac spasio

Taj bi automobil trebao navodno uz model MX-5 predstavljati "sportski dio ponude" ovog japanskog proizvođača. Također, s njim će Mazda pokušati konkurirati premium modelima poput BMW-a serije 4 i ujedno podići vrijednost vlastitog branda.

Što se dizajna tiče Coupe verzija navodno neće biti limuzina bez stražnjeg para vratiju, već će biti učinjene razne izmjene i prilagodbe novom karoserijskom obliku, a dobar pokazatelj u kojem bi smjeru Mazda6 trebala ići je konceptni model Shinari (na slikama), koji je svojevremeno i najavio ovu generaciju modela 6. Unutrašnjost će biti nešto bogatije uređena, a motorizacija u pravilu preuzeta s limuzine.

Isti izvor navodi kako bi, tu negdje u isto vrijeme, dakle 2016, Mazda kupcima trebala ponuditi i MPS izvedbe limuzinske Mazde6, pretpostavljamo i Coupea, te modela 2 i 3. Također, spominje se i model s kojim bi Mazda konkurirala Miniju, DS3 i sl, a najvjerojatnije će se raditi o posebnoj verziji modela Mazda2.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene