Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skandal: Švedski hrvač bacio medalju i vrijeđao suce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su ga suci oštetili u polufinalnom dvoboju kategorije do 84kg, bijesni švedski hrvač Ara Abrahamian tijekom ceremonije proglašenja pobjednika odbacio je brončanu medalju koju je osvojio.

Poraz od Talijana Minguzzija toliko je iznervirao švedski hrvača, da ga je morala cijela njegova momčad smirivati. Sudačka trojka Petoud iz Švicarske, Machay iz Kanade i Molina iz Kube dosudila je u korist njegovog protivnika i malo je falilo da Abrahamian nasrne na njih i fizički ih kazni za nepravdu koju su mu učinili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvanje: Zlata za Japanku i Kineskinju Slika nije dostupna Hrvanje: Trijumf Japanke i Kanađanke

Zanimljivo, Abrahamian se uspio smiriti do borbe za brončanu medalju, koju je onda i osvojio. No, tijekom proglašenja pobjednika Šveđanin je iz protesta odlučio odbaciti svoju medalju. Teatralno ju je ostavio na sredini partera i zatim otišao s proglašenja.

''Sve je to politika!'', izjavio je njegov trener Leo Myllari, a zašto je njegov hrvač politički nepodoban za osvajanje zlatne medalje, ostat će nepoznato.

Abrahamian je u Ateni prije četiri godine osvojio srebrnu medalju, a u Pekingu se nadao otići korak dalje. Ipak, to se nije dogodilo, a broncu ne želi, jer smatra da zaslužuje više.

Više na olimpijske.dnevnik.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene