Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ronaldinho zabija, Argentina i Brazil u četvrtfinalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometne reprezentacije Argentine i Brazila ubilježile su nove pobjede na olimpijskom turniru u Pekingu i nakon dva kola osigurale su plasman u četvrtfinale. Branitelji naslova, Argentinci su porazili Australiju 1:0, dok se Brazil poigrao protiv Novog Zelenda 5:0 uz dva pogotka Ronaldinha.

Gauči su nastavili pobjednički niz koji su započeli prije četiri godine u Ateni. Nakon šest grčkih pobjeda dodali su i dvije u Pekingu uz gotovo nevjerojatnu ukupnu razliku pogodaka 20:1.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srbinu Rajkoviću godinu dana kazne zbog pljuvanja Slika nije dostupna Nogomet: Argentinci obranili naslov

Argentina je protiv Australije bila apsolutno bolja, no uspjela je samo jednom ugurati loptu u mrežu, a pobjednika je odlučio pogodak Lavezzia u 76. minuti. Gauči su uputili 24 udarca od kojih 14 unutar suparničkog gola, imali su 10 kornera i 64 posto posjeda lopte. Jedan od najopasnijih bio je Messi koji je uputio pet udaraca, dok je Luciano Monzon četiri uputa pokušao ugroziti Federicia.

Brazil je do pobjede protiv Novog Zelenda došao s pola snage. Na koncu je bilo 5:0, a pogotke su postigli Anderson (3), Alexandre Pato (34), Ronaldinho (55, 61-11m) i Sobis (90+3). Zanimljivo, Selecao je prema novozelandskim vratima uputio 15 udarac od kojih je svaki treći završio u mreži. Ronaldinho je odradio svih 90 minuta, dok su Diego i Pato igrali do 72. minute.

Pobjede, i to prve na turniru su upisali Kamerun i i Nigerija. Kamerunci su svladali Honduras pogotkom Mbie (74). Nigerija je slavila protiv Japana 2:1. Strijelci za Nigeriju su bili Obinna (58) i Anichebe (74), dok je za Japan pogodak postigao Toyoda (79).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene