Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olimpijada nakon (pre)dugih 12 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 12 godina trajalo je vrijeme posta hrvatskih košarkaša od Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava. No momčad kojoj je i ovaj put otkazalo nekoliko najboljih igrača, konačno je napravila podvig te je s četiri pobjede zaredom izborila je Peking.

Daleke 1995. u Ateni smo osvojili europsku broncu, našu posljednju veliku košarkašku medalju. Sionoć je, 13 godina poslije, u tom istom gradu slomljeno svojevrsno prokletstvo. Hrvatska je pobijedila Njemačku i Nowitzkog te izborila Olimpijske igre!

Pročitajte i ovo Dolazak pritvorenih navijača na sud u Ateni - 19 Odbacili krivnju Bad Blue Boysi iz kombija zazivali Plenkovića: Pogledajte što mu vikali dok su ih vodili na sud Slika nije dostupna Njemačka: Frings slomio nos na košarci

U našoj sjajnoj ekipi najbolji je opet bio Marko Tomas, koji je zabio 21 koš. No bez najjačih pojedinaca poput Vujičića i Giričeka, odlučujući su bili momčadski duh i sjajni izbornik Repeša.

"Kad pobijedite jaku ekipu kao što je Njemačka, ne mogu biti drugo nego zadovoljan. U mojih 47 godina, ovo je najveća satisfakcija. Odvesti reprezentaciju na Olimpijske igre nakon 12 godina, to i meni i mojoj obitelji znači jako mnogo."

I zaista, tradicionalno košarkaški netalentiranu Njemačku, koja doduše ima Nowitzkog, zadnji put smo pobijedili prije 11 godina.

"Mislim da su moji momci odigrali dobru utakmicu. Čvrsto su se borili protiv odlične momčadi. Mi imamo novu priliku u nedjelju", rekao je njemački izbornik Bauermann.

Hrvatska je na Olimpijskim igrama. Prekrasan atenski san nastavlja se u Pekingu, a tamo će biti - sve moguće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene