Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kup UEFA: Dinamo protiv Modrićevog Tottenhama i Pletikosinog Spartaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Dinamo igrat će u Skupini D Kupa Uefa protiv engleskog Tottenhama, Spartaka iz Moskve, talijanskog Udinesea i nizozemskog Nijmegena, odlučeno je ždrijebom u sjedištu Uefe u Nyonu.

Sudbina je htjela da se sa svojim donedavnim suigračima ponovno sastanu Vedran Ćorluka i Luka Modrić, no ovaj put na suprotnim stranama. Za Spartak pak, brani hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa.

Pročitajte i ovo Europa protiv huliganzma - 3 sukobi navijača Europa se ujedinjuje protiv huliganizma, predsjednik UEFA-e za Dnevnik Nove TV: "Ako se ne povežemo, nema uspjeha" Slika nije dostupna Slaven u lakšoj skupini od Hajduka?

Trener Dinama Branko Ivanković sve je protivnike ocijenio izuzetno atraktivnima, a posebno zanimljivom smatra činjenicu da će Dinamo igrati s upravo s Tottenhamom.

'Kolko god su ti protivnici nezgodni, ja također očekujem da mi budemo vrlo neugodni, nezgodni, i da uz našu publiku u ove dvije utakmice kod kuće uspijemo ostvariti što nismo prošle godine, a to je proljeće u Europi,' nada se Ivanković.

'Skupina je dosta jaka, i ima atraktivnih protivnika, a mi smo kao klub već neke svoje minimalne ciljeve za ovu sezonu ispunili, i sad sve što bi bilo preko toga bi bilo fenomenalno,' tvrdi Dino Drpić.

'Zadovoljan sam skupinom, a smatram da je Tottenham najjača momčad. Ako osvojimo šest bodova, što mi se čini mogućim, to bi nas moglo odvesti do europskog proljeća', izjavio je Mihael Mikić.

Ždrijebom je zadovoljno i vodstvo Udinesea. 

'Zadovoljni smo suparnicima, to su sve klubovi s velikom tradicijom', kazao je generalni direktor Udiensea, Pietro Leonardi, te dodao kako je skupina izbalansirana. 

Udinese inače, nakon šest kola drži drugo mjesto na ljestvici Serie A s četiri pobjede, jednim neodlučenim ishodom i jednim porazom. Udinese nikada nije slavio u talijanskom prvenstvu, niti u Kupu. Jedini europski naslov osvojili su 2000. u Intertoto kupu. Momčad predvode talijanski reprezentativci Antonio Di Natale i Fabio Quagliarella, te Brazilac Felipe, a vodi je 46-godišnji Pasquale Marino. U prvom kolu izbacili su Borussiju iz Dortmunda. 

Moskovski Spartak se nakon 24 kola ruskog prvenstva nalazi na sedmom mjestu s 15 bodova zaostatka za prvoplasiranim Rubinom iz Kazana. U prvom kolu izbacili su češki Banik iz Ostrave.

Nizozemski NEC je u pet kola prvenstva skupio osam bodova, a u prvom kolu eliminirali su Dinamo iz Bukurešta.

Natjecanje po skupinama počinje 23. listopada, a završava 18. prosinca. Svaki klub će odigrati četiri utakmice - dvije kod kuće i dvije u gostima. Tri prvoplasirane momčadi iz svake skupine izborit će nokaut fazu, gdje će im se pridružiti i osam trećeplasiranih ekipa iz Lige prvaka. Nokaut faza počinje 18. veljače iduće godine.

Dinamo natjecanje otvara 23. listopada u Maksimiru protiv NEC-a, a 6. studenog ide u London gdje će na White Harte Laneu igrati protiv Tottenhama. Treće kolo igra protiv Spartaka kod kuće 27. studenog, a zadnju utakmicu u skupini protiv Udinesea u Italiji igra 3. prosinca.

Skupina A:

Schalke
PSG
Manchester City
Racing Santander
FC Twente

Skupina B:

Benfica
Olympiacos
Galatasaray
Hertha Berlin
Metalist Harkiv

Skupina C:

Sevilla
Stuttgart
Sampdoria
Partizan
Standard Liege

Skupina D:

Tottenham
Spartak Moskva
Udinese
Dinamo Zagreb
NEC Nijmegena

Skupina E:

Milan
Heerenveen
Braga
Portsmouth
VfL Wolksburg

Skupina F:

Hamburg
Ajax
Slavia
Aston Villa
MŠK Žilina

Skupina G:

Valencia
Club Brugge
Rosenborg
Kopenhagen
Saint-Etienne

Skupina H:

CSKA Moskva
Deportivo
Feyenoord
Nancy
Lech Poznan

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene