Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Robinho uzvratio Peleu: On bi na mom mjestu učinio isto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robinho je svojim prelaskom u Manchester City iz Reala zasjenio tračeve i sapunice oko oba Ronalda, te postao najkomentiranija nogometna tema u svijetu, a posebno u rodnom Brazilu gdje su ga najviše kritizirali.

Nogometna legenda Pele kritizirao je odluku 24-godišnjeg brazilskog reprezentativca da prijeđe iz Real Madrida u Premiership. Pele je Robinhu poručio „da treba ozbiljnu pomoć u savjetovanju“ nakon što je ovaj posljednjeg dana prijelaznog roka za 33 milijuna funti šokantno potpisao za Man City te tako napustio najveći klub na svijetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Buffon ismijao mogućnost prelaska u City Slika nije dostupna VIDEO: Premier liga postaje nogometni Disneyland

No Robinho je ustrajan u svojoj odluci koju smatra potpuno ispravnom. Mladi nogometaš uzvratio je Peleu poručujući mu da prihvaća njegove kritike, no misli kako bi nogometni kralj učinio isto u njegovoj situaciji. 

>> Brazilci o Robinhu: ''Sram nas je što smo proizveli takvog igrača!''

„Real me odbacio, čak su me koristili kao mamac za moguću zamjenu i transfer Cristiana Ronalda. No kako su s njim pregovori propali, željeli su me iznenada zadržati. Nisu na mene računali isprva, pa nisam htio tamo ostati što sam uostalom i rekao predsjedniku Reala Calderonu“, rekao je Robinho.

Priznao je kako je njegova prva namjera bila prijeći u Chelsea gdje bi ga trenirao bivši izbornik Brazila Scolari, ali više faktora utjecalo je da ti pregovori propadnu što mu je omogućilo prelazak u City.

„Realu se nije svidjelo što je Chelsea već tiskao dresove s mojim imenom prije završetka transfera, a svota koju je Chelsea nudio nije zadovoljila apetite Madrižana.“

Robinho je čelnicima Reala zamjerio i što ga nisu pustili na Olimpijske igre, što su ovi demantirali pravdajući se njegovom ozljedom.

„Plakao sam kad me Calderon nije pustio u Peking. Nakon toga, rekao sam da želim ići iz kluba“, rekao je ogorčeni nogometaš.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene