Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poljska pred gubitkom EP 2012.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska je na korak do gubitka prava da bude suorganizator Europskog nogometnog prvenstva 2012., jer je vrijeme da ispune Uefin i i Fifin ultimatum isteklo danas u podne.

Poljske vlasti dobile su ultimatum da danas do 12 sati ponište odluku o suspenziji vodstva Poljskog nogometnog saveza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poljaci podržavaju vladinu 'čistku' u nogometu Slika nije dostupna Hrvatskoj niti jedan glas, Poljska i Ukrajina domaćini Eura 2012.

'Poljska vlada mora shvatiti da se igra s domaćinstvom. Kako možemo vjerovati vladi da će biti u stanju organizirati Europsko prvenstvo, ako u zadanom roku ne uspiju ispuniti ono što je od njih traženo. U tom slučaju vjerojatno nećemo moći nastaviti s projektom EP 2012.', izjavio je neimenovani glasnogovornik Uefe za Reuters.

Prije tjedan dana arbitražni sud Poljskog olimpijskog odbora je suspendirao članove Izvršnog odbora Nogometnog saveza, te imenovao privremenog upravitelja. Taj potez uslijedio je nakon što je ministar sporta Miroslaw Drzewiecki pokrenuo postupak protiv vodstva Nogometnog saveza zbog kršenja zakona. 

>> Poljaci ne odustaju i odbijaju ultimatum

>> EURO 2012: Poljska traži ukidanje ultimatuma, UEFA ne popušta

No, pravila Fife i Uefe strogo zabranjuju uplitanje državnih vlasti u rad nacionalnih nogometnih saveza. Zbog toga je Fifa upozorila poljsku vladu da poništi odluku o suspenziji vodstva Nogometnog saveza. Ukoliko to ne učini, poljska reprezentacija neće moći nastupiti na predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za SP 2010. protiv Češke i Slovačke, koje su na rasporedu 11. i 15. listopada.

Poljska i Ukrajina, koje su prošle godine dobile domaćinstvo EP 2012., nedavno su od Uefe upozorene da ubrzaju radove na infratrukturi potrebnoj za organizaciju EP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene