Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nizozemska - Francuska 4:1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utakmici 2. kola skupine C na EURU Nizozemska je u Bernu svladala Francusku sa 4-1 (1-0). Pred 30.000 gledatelja na Stade de Suisse sudio je Fandel iz Njemačke.

Nizozemska reprezentacija na impresivan je način već nakon dva kola osigurala prvo mjesto u "skupini smrti". Nakon što je u prvom kolu visoko nadigrala svjetskog prvaka Italiju, u drugom je deklasirala svjetskog doprvaka Francusku svladavši ju sa 4-1.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Slika nije dostupna ''Nije bio previše zainteresiran'' Odlične vijesti za Vatrene! Gibon Kent prognozirao pobjedu Hrvatske nad Škotskom

Još dojmljiviji od rezultata je način na koji su Nizozemci igrali protiv Francuza. Do vodstva 1-0 stigli su već u 9. minuti. Udarac iz kuta izveo je Van der Vaart, a na pet metara od gola Dirk Kuyt je, iako ga je Malouda držao za dres, glavom poslao loptu pored Coupeta u mrežu.

Francuzi su tada trebali napasti, ali u narednih 15-ak minuta izgledali su potpuno nemoćno i neinventivno, te nisu mogli niti zaprijetiti Van der Saru. Ipak, u razdoblju od 23. do 35. minute Francuzi su uspjeli odigrati nekoliko dobrih akcija koje su šutevima završavali Govou (23. i 34. minuta), te Ribery (35.), ali svaki put istaknuo se Van der Sar. Posebno je dojmljiva bila obrana Riberyjeva prizemnog udarca sa 10-ak metara. 

Čitav tijek utakmice pročitajte na euro2008.dnevnik.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene