Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najšašaviji nogometni nadimci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osedlao Apač bizona i bježi od vještice i pomahnitalog magarca. Slonić Dumbo se pita tko je ovdje lud i zove Agenta Muldera da riješi slučaj. Da vam prevedemo?

Jaše Tevez Angela Peruzzija i Essiena, bježi od Verona i pomahnitalog Ariela Ortege. Van Der Saar se pita tko je ovdje lud i zove Dana Petrescua da riješi slučaj.

Pročitajte i ovo Belišće zbog pirotehnike Trenutak do katastrofe: Dječak na utakmici za dlaku izbjegao teške ozljede, raketa ispaljena iz publike pogodila ga u glavu! Slika nije dostupna Nesreća u Klagenfurtu Austrija: Munja udarila u nogometni teren i pokosila 5 igrača!

Kraljevi nogometnih nadimaka su nedvojbeno Argentinci. Gaučosi su svojim igračima uvijek davali nesvakidašnje nazive. Zavirimo u njihovo, uglavnom životinjsko carstvo.

>> FOTO: Zamjene koje su radile razliku

Tako je Juan Sebastian Veron poznat pod nazivom Vještica, Ortega je Magarčić, Saviola Zec, vragolasti virtuoz Aimar na terenu od protivnika radi klaunove pa nije čudno što ga zovu Klaun. Brzi Claudio Lopez bio je nametnik u šesnaestercu pa je prozvan - Uš.

Još jedna vanserijska igračka grdosija Leo Messi znan je kao Buha, njegov prijatelj iz reprezentacije Carlitos Tevez je 'El Apache', Interov kapetan Javier Zanetti poznat je po svojoj humanitarnoj organizaciji El Pupi pa ga zovu po njoj ili češće - Traktor.

Vratar Abondanzieri je Patka, Gallardo je Lutka. Najsmješnija priča vezana je uz Julija Cruza. Njegova karijera podsjeća na onu 'Ronalda iz Turčinovića' – Stanka Bubala, dobro, Julio je ipak malo bolji igrač.

Naime, tada je mladi Cruz u svom lokalnom klubu Banfield šišao travu na terenu, odnosno radio je svoj svakodnevni posao. Treneru Oscau Lopezu jednom je prilikom nedostajao igrač za prijateljsku ogled momčadi onda je ugledao dječaka koji je šišao teren…

Cruz je od tada znan kao 'El Jardinero' ili Vrtlar.  Tradicionalni prijatelji Argentinaca Englezi uvijek su bili nemilostivi prema tjelesnim ekstremitetima nekih Premiership zvijezda.

Tako je Edwin Van Der Sar znan kao Dumbo zbog velikih ušiju. Darren Anderton je poistovjećen s likom iz crtića Shaggyjem. Cijela momčad Chelseaja u sezoni 96./97. dobila je nadimke.

Messi je buha, Veron je vještica, Claudio Lopez je Uš, Dan Petrescu je Agent Mulder, Ronald Koeman pahuljica Imate jednom pravo pogađati kako su zvali Eddyja Newtona, naravno bio je ubrzo prekšten u Isaac. Našao se tu i Mali Bizon (Casiraghi), Ljepljivi (Craig Burley), i najupečatljiviji Dan Petrescu okarakteriziran kao Jezivi ili Agent Mulder.

Paul Ince je jedan od onih žestokih, lajavih momaka koji su željeli imati svlačionicu pod svojom kontrolom kao Adebisi zatvor u Ozu, pa su ga zvali 'The Guv'nor' odnosno Gradonačelnik.

Svima je poznat najpoznatiji nogometni 'Psiho' Stuart Pearce, Kuruzni Colin Hendry, Žirafa Jackie Charlton, ili Đumbir ninđa Paul Scholes.

Bivši Evertonov stup obrane prozvan je Nosorog – uz objašnjenje 'pogledajte mu samo noge'. Terry Butcher bio je zbog svojih nadnaravnih sposobnosti da ljudima polomi noge prozvan u skladu svojeg prezimena - Mesar.

Premier liga je imala i dva Ledena čovjeka. Jedan je vladao u zapadnom Londonu, drugi malo sjevernije. Naravno riječ je o Eiduru Gudjohnsenu i Dennisu Bergkampu.

Ruud Gullit je bio Crni tulipan, njegov sunarodnjak Winston Bogarde koji je njegovao 'gangsta' imidž zbog širokog asortimana lanaca i šire odjeće prozvali su Svraka, što god.

Najbajkoviti nadimak je imao nizozemski bestrzajni top Ronald Koeman prozvan Pahuljica. Ne zbog plahe naravi, već zbog plave, valovite, počešljane kose.

Od junaka u bivšoj Jugo ligi, mogu se pisati enciklopedije. Počevši od 'magičnog Šeleta' Miloša Šestića do 'Sikirice iz Konjica' Jerka Tipurića.

Od suvremenih Brazilaca se ističu Konan Adriano, Životinja Edmundo, Baixinho ili ti sitni Romario, Concorde Serginho ili Brzi vlak Cafu.

Španjolcima u napadu igraju djeca, pa ih valjda protivnici ne shvaćaju ozbiljno. Torres je svima znan kao dijete El Nino, a David Villa kao El Guaie iliti dječačić.

Maradona naravno klonova ima posvuda. Baroš je trendovski poznat kao Maradona iz Ostrave, a George Hagi je znan kao balkanski Maradona.

I malo Talijana za kraj. Legendarni Pietro Vierhowood alias Rus, onda Angelo 'Sedlo' Peruzzi, prebacivali su mu što je volio pojest kilu - dvije špageta više. Matrix Materazzi, El Chino Recoba ili naš Zvone Boban poznat u Serie A kao Zorro osvetnik.

Toliko o svim mogućim životinjama, filmskim junacima, obrtničkim zanimanjima utjelovljenim u slavnim nogometašima. Kad otkrijemo nove i originalnije, produžit ćemo listu blentavih nadimaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene