Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Klasnić prvi igrač s transplatiranim bubregom na EURU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski nogometni reprezentativac 28-godišnji Ivan Klasnić, koji bi trebao zaigrati protiv Poljske, ući će u povijest kao prvi igrač s transplatiranim bubregom koji je nastupio na europskim prvenstvima.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska sa tri napadača na Andoru Slika nije dostupna Ivan Klasnić definitivno odlazi iz Werdera


Klasnić je prošle godine obavio dvije transplantacije bubrega. Prva transplantacija obavljena je krajem siječnja 2007., a donor je bila njegova majka. Nažalost, Klasnićevo tijelo je odbacilo transplantirani bubreg, pa je dva mjeseca kasnije obavljena nova operacija, koja je bila uspješna. U drugoj transplantaciji presađen mu je bubreg njegova oca.

Oporavak je trajao šest mjeseci i u rujnu 2007. Klasnić je dobio zeleno svjetlo od liječnika da može početi trenirati punom snagom. Prvu utakmicu nakon transplantacije bubrega za najbolju momčad Werdera odigrao je krajem studenoga u prvenstvenom dvoboju protiv Energie Cottbusa, a tri tjedna kasnije upisao se i među strijelce, zabio je dva gola protiv Bayer Leverkusena.

Više o Euru na www.euro2008.dnevnik.hr .

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene