Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Englezi zbog rasizma ne žele igrati u Madridu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedni imaju nekoliko tamnoputih reprezentativaca, a drugi problema s rasizmom. Dogovorena prijateljska utakmica između Španjolske i Engleske trebala se igrati u Madridu, no tamo su prije četiri godine neki igrači Engleske brutalno izvrijeđani pa razumljivo tamo više ne žele.

Španjolska i Engleska su se posvađale zbog nogometa, točnije zbog ranije dogovorene prijateljske utakmice u veljači na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu, na kojem Englezi ne žele igrati zbog rasizma.

Pročitajte i ovo Ilustracija čamca s migrantima Smrtonosan prijelaz Strašna tragedija u La Mancheu: Prevrnuo se čamac pun migranata, djevojčica preminula Slika nije dostupna Španjolce uvrijedile optužbe za rasizam

Naime, zadnji puta kada su Englezi igrali na Bernabeu, a bilo je to 2004., gledatelji su rasističkim uzvicima vrijeđali Shaun Wright-Phillipsa, Ashleya Colea, Ria Ferdinanda, Jermaina Defoea i Jermainea Jenasa, zbog čega su Španjolci kažnjeni sa 100.000 švicarskih franaka. 

>> Optimizam u Bjelorusiji: Možemo dobiti Engleze!

>> Engleska protiv Bjelorusije bez Terryja i A. Colea

'Pristajemo da Englezi sami izaberu grad u Španjolskoj u kojem žele igrati, iako nam nisu izričito rekli da ne žele nastupiti u Madridu', kazao je glasnogovornik Španjolskog saveza Jorge Carretero.

Engleski glasnogovornik Adrian Bevington potvrdio je da engleski nogometaši ne žele igrati na Bernabeu, ali je naglasio kako će utakmice sigurno biti i to na izričit zahtjev Fabia Capella koji po svaku cijenu nastoji pobijediti europskog prvaka na njegovu terenu.

Oglasili su se i iz FIFA-e ustvrdivši da je pitanje mjesta odigravanja prijateljskih utakmica stvar dogovora među savezima.

Podsjetimo, FIFA je prošlog mjeseca kaznila Hrvatski nogometni savez sa 30.000 franaka zbog vrijeđanja Emilea Heskeya na utakmici u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene