Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Može li Hajduk i treći put ispasti nakon 4:1?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijeli večeras igraju najvažniju europsku utakmicu u posljednjih 15 godina…

Hajduk će večeras u Bukureštu pokušati doći do skupine Europa lige. To je dakle najvažnija utakmica u Europi još od četvrtfinala Lige prvaka u ožujku 1995. godine kada je, kasnije europski prvak, Ajax bio bolji do Hajduka u dvije utakmice (0:0, 3:0). Zaliha je velika, 4:1 s Poljuda mnogima je bilo dovoljno da zaborave kako se još igra i uzvrat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spektakl: Hajduk sutra pred više od 30 tisuća navijača Slika nije dostupna Pomama za ulaznicama u Splitu, Unirea u 'rasulu'!

>> Unirea ne zanima Rumunje, Tomasov uvjeren u prolaz u EL!

Povijest Bijelih kaže kako ipak treba biti malo oprezan. Iako je Hajduk tri puta iz Europe izbacivao Rumunje, treba znati kako nikad nije obranio 4:1 iz prve utakmice. To 'nikad' dogodilo se dva puta: u sezoni 1974./1975. kada je St. Etienne slavio s 5:1 te u sezoni 1982./1983. kada je Bordeaux pobijedio 4:0.

Večeras bi trebalo biti ipak malo lakše za obraniti ovu veliku prednost. Unirea je pred rasulom, većina igrača odlazi nakon utakmice s Hajdukom, trener Levy već je napustio klub kojeg su uništili dugovi. Bit će to povratak na stadion kojeg su Bijeli pokorili 1994. u Ligi prvaka pogotkom Aljoše Asanovića. Steaua je tada pala, morat će i Unirea.

Morala bi to biti luda utakmica da domaćin prođe. Pokušat će igrači na odlasku napraviti dostojan oproštaj od kluba, nadamo se da hoće, ali ne baš da Hajduk ostave bez toliko sanjane Europa lige. Špaco je obećao da neće biti bunkera iliti pirije, što bi bilo i logično kad zna da su njegovi momci ove sezone čak 27 puta zatresli mrežu protivnika.

Utakmica 4. pretkola Europa lige Unirea – Hajduk počinje u 19.30, a tekstualni prijenos pratite na našem portalu Gol.hr!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene