Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NLB: Vukušić u zadnjoj sekundi zabio za pobjedu Cibone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkom derbiju Cibona je pobijedila u infarktnoj završnici Zagreb usred Trnskog rezultatom 89:88. Bila je to prva pobjeda Perasovićeve momčadi u novoj sezoni.

Nakon poraza od Hemofarme i Zadra, Cibona je konačno stigla i do prve pobjede. Protiv tradicionalno neugodnog Zagreba Cibosi su se jako mučili tijekom cijelog susreta, ali na kraju uz pomoć sreće otišli su iz Trnskog neporaženi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NLB: Cibona dobila Crvenu Zvezdu Slika nije dostupna Pobjeda Cibone i Zagreba, Split i Zadar poraženi

>> Zadrani trijumfalni na gostovanju kod Cibone

Na početku susreta Zagreb je dominirao, a njihova prednost znala se popesti i do 8 razlike. Do poluvremena su se Cibosi probudili, tako da su domaći otišli na odmor sa samo dva pogotka prednosti.

U drugom dijelu Rozić i Marshall su se 'raspištoljili', i činilo se da će ugledniji zagrebački klub stići do uvjerljive pobjede. No, Simon, Tomić i društvo nisu imali namjere samo tako potpisati kapitaluciju, pa je Cibonina prednost od 7 razlike iščezla u samoj završnici. U posljednji minuti rezultat je bio 86:86, a onda prava drama. Zagreb je 17 sekundi prije kraja zabio i poveo 88:87, a

Cibona je imala posljednji napad. Cibonaši su triput promašili i triput dobivali novu priliku, a onda je Vedran Vukušić skočio i zabio jedan odbijanac u zadnjoj sekundi utakmice, za pobjedu 89:88.

Rawle Marshall predvodio je pobjednike s 29 poena, a po 14 su ubacili Davor Kus i Marin Rozić. Kod Zagreba je Ante Tomić imao 21 poen uz devet skokova.

Zagrebu je ovo treći poraz u NLB ligi, a Ciboni ova pobjeda donosi malo optimizma, iako će morati puno bolje igrati u nastavku sezone ako žele osvajati trofeje ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene