Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Červar prekinuo šutnju: Nisam rekao zbogom hrvatskom rukometu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije konačno je progovorio o svom odlasku…

Šest medalja i devet polufinala u osam godina provedenih na klupi hrvatske reprezentacije ostalo je iza Line Červara. Kormilo reprezentacije preuzeo je njegov pomoćnik Slavko Goluža koji neće imati lagan posao, s obzirom da su rukometni zaljubljenici naviknuli na velike uspjehe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Červar: Mi smo najbolja sportska ekipa u Hrvatskoj Slika nije dostupna Rukomet: Hrvatska protiv Danske u četvrtfinalu

Spočitavalo mi se da sam 'politički izbornik' Bivši izbornik danas je na radu u Skopju, a vrlo pomno prati sve što se zbiva u Hrvatskoj. Dugo je šutio po pitanju svog odlaska, ali je konačno odlučio progovoriti…

'Ponosan sam na sve što sam uspio u ovih osam godina. Ne samo zbog seniorskih medalja, već i zbog mladih, a sveukupno smo ih osvojili 12. To je velika stvar i dovoljno govori i sustavu i radu', rekao je Červar za Sportske novosti.

'Spočitavalo mi se da sam 'politički izbornik' i doista mi to sve nije jasno. Hoću li se ikada vratiti ovisi o tome kako će se stvari koje sam zamišljao odvijati. Postoje dvije ključne stvari. Prva je mogu li se u mlađim uzrastima prepoznati potencijali za velike stvari i drugo, mogu li se mladi odgajati na visokoj razini tehničke i taktičke obučenosti', objasnio je bivši hrvatski izbornik.

Červar je trebao voditi reprezentaciju na OI u Londonu 2012. gdje je trebao završiti jedan ciklus pomlađivanja reprezentacije. Međutim, kako kaže, najviše ga je pogodilo to što 'rukometaši nemaju svoj krov nad glavom'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene