448192
448192
448192
448192
448192

NEĆE MOĆI Zabranjen izbor "miss goleme stražnjice"

  • , 28.08.2016., 17:42
  • Autor:
  • komentara

Reklame za treći izbor za "Miss Bim-Bim" prikazivale su dvije odjevene žene velikih stražnjica što je izazivalo osude javnosti.

 
 
 
 
Guza/ilustracija (FOTO: /DPA/PIXSELL)
Guza/ilustracija (FOTO: /DPA/PIXSELL)

Vlada Burkine Faso zabranila je ovogodišnji izbor za "miss goleme stražnjice" ocjenjujući da se radi o seksističkom natjecanju.

Reklame za treći izbor za "Miss Bim-Bim" prikazivale su dvije odjevene žene velikih stražnjica što je izazivalo osude javnosti.

"Naša je uloga da učinimo sve da umanjimo štete imidžu žena", napisala je ministrica Laure Zongo u izjavi objašnjavajući razloge zabrane.

Organizator natjecanja kazao je kako je izborom želio promovirati pozitivniji stav o tijelu afričkih žena i potaknuti modne kreatore na korištenje afričkih motiva. (HINA)

Guza/ilustracija (FOTO: /DPA/PIXSELL)


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se