Još se ništa ne zna

USKORO ODLUKA o pojavljivanu BiH na Eurosongu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon vijesti, koja je šokirala javnost, da su se predstavnici Bosne i Hercegovine na Eurosongu fizički obračunali, pojavila se i informacija da je Dalal Midhat-Talakić trenutno u bolnici.

Nakon razgovora sa Dalal Midhat-Talakić, Fuadom Backovićem Deenom i Anom Rucner o incidentu Babović je istaknula da je BiH Eurosong ekipa u kontaktu sa Europskom radiodifuznom unijom (EBU), te da će u skladu sa tim donijeti odluku.

Pogledaj i ovo showbuzz Odlično pojačanje [ANKETA] POSLUŠAJTE pjesmu koja će predstavljati BiH na Eurosongu

Na pitanje postoje li neke sankcije u kontekstu incidenata između predstavnika Eurosonga, Babović je rekla, 'Ovo je već interna stvar između BHRT-a i tima koji radi, ali ukoliko ovakvi incidenti spadaju pod prekršaj ili krivična djela, onda je to posao za krivične organe. U svakom slučaju, netko tko ima prekršajnu ili krivičnu prijavu sigurno ne može biti član ekipe koja ide na Eurosong'. Javlja 'klix.ba'.

Članovi ekipe koja će ove godine predstavljati BiH na Eurosongu stigli su u Sarajevo i našli se s Lejlom Babović, a Deen je na Fcebooku objavio.

 Podsjetimo: Svjedoci kažu kako su se na snimanju, na Vlašiću, okupili Faud Backović Deen, Dalal Midhat-Talakić, Jasmin Fazalić Jala i Ana Rucner. Iz, još uvijek nepoznatih razloga, odjednom su poletjele šake i boce. Na snimanju se našao i autor pjesme te producent nastupa Almir Ajanović, koji je nasrnuo na repera Jasmina Fazlića te mu slomio nos.

Za Radiosarajevo.ba, Lejla Babović, šefica delegacije Eurosonga je rekla, ''Nije točna vijest da je Dalal u bolnici. Liječnička pomoć je sinoć ukazana na Vlašiću ostatku ekipe, nakon sukoba. Trenutno, oni su na putu za Sarajevu. Očekujemo ih da zvanično razgovaramo o svemu što se dogodilo', rekla je Babović.

A na pitanje hoće li ovaj incident utjecati na sam odlazak na Eurosong kaže, 'Sve su opcije otvorene. Ja sam u šoku, svi me zovu. No, mi moramo razgovarati s izvođačima, moramo donijeti odluku o načinu kako 'kazniti' učesnike ovog incidenta. U stalnom smo kontaktu s nadležnim organima'.

A na ovaj incident reagirala je i pjevačica Rialda koja je na Facebooku napisala, 'Pozivam sve svoje kolege izvođače i članove udruženja izvođača ,da se organizira izvanredna skupština u svrhu da se Almir Ajanović makne sa mjesta predsjednika.
Razlog je nasilničko ponašanje nad našim kolegama. Direktno je napao naše predstavnike Eurosonga, samim tim želio narušiti ugled nasih reprezentativaca i napad na našeg kolegu Sacira Ahmetija, kojeg je ugrozio i onemogućio njegov dalji rad.
Ja kao izvođač ,kao građanin ,kao čovjek ne mogu dozvoliti da netko poput Ajanovica bude presjednik i predstavik mene ,kao izvođača'.

 

Na Facebook profilu oglasio se i Jasmin Fazlić Jala i uz video napisao, 'Pozdrav za sve dobre ljude. Moram da razočaram sve one koji su se ponadali, da sam dobio po nosu...'

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene