Dobila presudu

Nives Celzijus napokon će dobiti svojeg 'Kiklopa'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kada je izašla knjiga Nives Celzijus 'Gola istina' za koju je dobila književnu nagradu 'Kiklop', ona svoj kipić nije dobila. Sve do sada...

Nives Celzijus autorica knjige 'Gola istina' dobila je pravo na nagradu Kiklop za Hit godine 2008. Sa(n)jam knjige u Istri dužan je Nives uručiti nagradu.

Pogledaj i ovo showbuzz Nives ne odustaje 'Ja sam PR genij'

Kiklop je inače rad akademskog kipara Josipa Diminića. Osim toga, Nives treba dobiti diplomu kojoj se potvrđuje dobitnik nagrade, piše Slobodna Dalmacija. Uz to, Sajmu knjige u Istri naloženo je da se Nives Celzijus treba nadoknaditi šteta isplatom od 10 000 kuna sa zateznom kamatom, ali i ona treba Sajmu platiti štetu u istoj zbog narušene časti i ugleda Sajma tijekom javnih prepucavanja.

>> Nives Drpić - 'Muškarci mi više ne prilaze. Mislim da ostavljam dojam umišljene osobe!'

'Onog trenutka kad mi je direktorica Sajma knjiga u Puli Magdalena Vodopija odbila uručiti Kiklopa i potom ukidajući cijelu nagradu, odlučila sam zadovoljštinu potražiti sudskim putem. Kad smo dobili prvostupanjsku presudu, bila sam zadovoljna presudom, ali i neizmjerno tužna ponašanjem dotične koja je i tijekom suđenja izvodila pravi cirkus pozivajući se na svoje „visoke moralne“ kriterije da ženi poput mene ne može dodijeliti nagradu bez obzira na neosporne rezultate. Sada kad je i prvostupanjska presuda postala pravomoćna, dotična gospođa izbjegava izvršiti svoje obaveze iako je na to obavezuje Zakon i sud Republike Hrvatske. Toliko o dotičnoj gospođi i njezinom legalitetu i legitimitetu.

'Gola istina' najprodavanija je hrvatska knjiga svih vremena i to ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u cijeloj regiji. To mi nitko nikad ne može oduzeti, a također ni Kiklopa na kojem ću inzistirati do kraja. Očekujem da će kod dotične gospođe Vodopije i njezinih savjetnika prevladati razum i da će poštujući pravomoćnu sudsku odluku organizirati dosuđenu im dodjelu nagrada. I meni, kao pravnom laiku, poznato je da će svako odgađanje i izbjegavanje pravomoćne presude biti samo na njihovu štetu. Stoga, Kiklopa očekujem i naravno da ću ga primiti jer sam ga svojim radom i uspjehom zaslužila',
izjavila je Nives Celzijus, sad i sudski potvrđena kao najprodavanija hrvatska književnica.

Zahtjev tužitelja, autorice i nakladničke kuće za isplatom oko 550 000 kuna zbog nanošenje štete 'liku i dijelu autorice' odbačen je kao neosnovan. Knjiga 'Gola istina' spisateljice, starlete i pjevačice Nives Celzijus prodana je u tiraži većoj od 47 tisuća primjeraka, a nakon 2008. taj je broj sigurno i porastao. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene