447001
447001
447001
447001
447001

SRAMOTA! Televizijske voditeljice suspendirane zbog debljine!

  • , 18.08.2016., 08:31
  • Autor:
  • komentara

Egipatska radiotelevizija dala je ženama mjesec dana da smršave prije nego će se ponovno pojaviti na ekranu. Stvara se pobuna prozvanim među voditeljicama.

 
 
 
 
Televizijska voditeljica (Ilustracija: Thinstock)
Televizijska voditeljica (Ilustracija: Thinstock)

Egipatska državna televizija suspendirala je osam svojih voditeljica te im rekla da moraju na dijetu što je izazvalo pomutnju među skupinama za prava žena, javlja BBC.

Egipatska radiotelevizija (ERTU) dala je ženama mjesec dana da smršave prije nego što se mogu pojaviti ponovno na ekranima u "primjerenom izdanju", izvješćuje internetska stranica Al-Yawm el Sabi. Na čelu ERTU-a je direktorica Safa Hegazi, i sama bivša tv najavljivačica.

Objava je izazvala prosvjede među prozvanim voditeljicama. Kadija Katab, voditeljica kanala 2, rekla je da želi da ljudi sami prosude po njezinim nedavnim nastupima je li uistinu "debela" i zaslužuje li da ju se sprečava da radi. Druga voditeljica rekla je da je situacija uznemirila njihove obitelji i da se trebala rješavati interno.

Egipatski ženski centar za pravnu pomoć osudio je tu mjeru ustvrdivši da se njome "krši ustav" i da je to oblik nasilja prema ženama. Centar je stoga pozvao ERTU da odustane od svoje odluke. Unatoč kritikama, izvori ERTU-a rekli su da odluka neće biti povučena, ali da ženama plaća i dodaci neće biti uskraćeni.

U egipatskim medijima raspravlja se o tome jesu li suspenzije opravdane. Novinarka Fatma al Šaravi iz državnog dnevnog lista Al Ahram Daily smatra da bi se ta politika trebala primjenjivati i na lokalnim tv postajama.

Međutim pisac i akademik Vahid Abdul Madžid drži da bi se televizija trebala usredotočiti na poboljšanje svojeg programa umjesto na izgled voditeljica. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se