Gostovanje beograđana

'Moj sin samo malo sporije hoda' u kazalištu Kerepuh

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon 'Ukroćene goropadnice' W. Shakespearea u izvedbi Mestnog gledališča ljubljanskog u sklopu ciklusa 'Kazalište bez granica' u Satiričkom kazalištu 'Kerempuh' će 23. travnja 2014. u 20 h gostovati predstava 'Moj sin samo malo sporije hoda' Beogradskog dramskog pozorišta.

Zagrebačka publika moći će uživati u briljantnim izvedbama popularnog mladog srpskog glumca Miloša Bikovića koji tumači glavnu ulogu u filmskom hitu 'MONTEVIDEO, VIDIMO SE', legendi beogradske kazališne scene Vesni Čipčić, mladoj Milici Zarić zvijezdi filmova “ZAJEDNO”, “JELENA”,”KATARINA”,”MARIJA”… i mnogim drugim istaknutim glumcima.

Pogledaj i ovo Predstava Ne propustite Predstava nakon koje će vaš mališan zavoljeti čitanje ovaj vikend i u Zagrebu

Za junake ove priče pojam 'ne može' - ne postoji!

Riječ je o drami jednog od ponajboljih mladih domaćih dramatičara Ivora Martinića praizvedenoj 2011. u Zagrebačkom kazalištu mladih u režiji Januša Kice, a koja je osvojila više od dvadeset nagrada te tako postala jedan od najnagrađivanijih projekata u povijesti hrvatskoga kazališta.

Beogradsku predstavu režirao je Predrag Stojmenović, a u njoj igraju Milena Pavlović Čučilović, Miloš Biković, Dejan Matić Mata, Jelisaveta Orašanin, Vesna Čipčić, Srđan Dedić, Milica Zarić, Ivan Tomić, Anja Alač i Vladan Milić.

O DJELU

Praizvedba komada “Moj sin samo malo sporije hoda” Ivora Martinića izvedena je 26. 11. 2011. godine u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) u režiji Januša Kice. Predstava je gostovala na brojnim kazališnim festivalima u regiji, a o kvaliteti teksta i uprizorenja govori broj nagrada kojima je ova predstava nagrađena: na 22. Marulićevim danima u Splitu osvojila je 4 nagrade, na 19. Medjunarodnom festivalu malih scena u Rijeci – šest nagrada, koliko i na 35. Danima satire Fadila Hadžića, na 52. Sarajevskom MESS-u Ivoru Martiniću je osvojio Zlatni lovorov vijenac za najbolji dramski tekst. “Moj sin” proglašen je najboljom predstavom i prilikom 20. dodjele Nagrada Hrvatskog glumišta.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene