Pogledajte kako pjevaju

Ne biste povjerovali koja je hrvatska pjesma himna fakulteta u JAPANU!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Jedan od najprestižnijih japanskih fakulteta ima muški zbor Glee club čija je himna poznata arija iz opere 'Nikola Šubić Zrinski'!

Hrvatska arija imena 'U boj, u boj', uzeta iz opere 'Nikola Šubić Zrinski'  himna je prestižnog japanskog fakulteta Kwansei Gakuin na kojem godina košta vrtoglavih 15 tisuća eura. Muški zbor Glee club pjeva ovu ariju na hrvatskom gotovo sto godina, a samo posljednjih 30-ak znaju da je u pitanju - hrvatska pjesma.

Japanski vojnici su Zajčevu ariju čuli nakon I. svjetskog rata tijekom remonta broda u Kobeu te je naučili napamet.

>> Josipu Šimuniću zbog skandiranja izrečena maksimalna kazna!

Pogledaj i ovo Josip Šimunić - 5 U navijačkim izdanjima Josip Šimunić u društvu atraktivne supruge, koju rijetko viđamo, stigao u Katar podržati Vatrene

Trebalo im je deset godina da otkriju odakle je, a riječi su naučili usmenom predajom! Kako 'U boj, u boj' zvuči u njihovoj interpretaciji, pogledajte u videu!

Podsjetimo, u pjesmi 'U boj, u boj' bio je i poklič 'Za dom!', pozdrav populariziran u nacističkom režimu NDH, ali i korišten u hrvatskoj povijesti puno prije toga.

Upravo je taj poklič Josip Šimunić izvikivao na stadionu nakon utakmice s Islandom te je dobio kaznu od 25.000 kuna i prekršajnu prijavu DORH-a zbog raspirivanja rasne mržnje, kažnjive po članku 39. a stavka 1 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene