Petra Jelenić se u Masterchefu već gotovo udomaćila: ovo joj je četvrti put da gostuje.
Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!
Petra je poručila kako većina kuhara danas morala znati nešto o slastičarstvu jer rijetko koji restoran zapošljava slastičara, već slastice priprema kuhar. 'Slastičarstvo kao zanat je dugo godina bilo zapostavljeno i ljude odbija, možda zato što se s kuhanjem više susreću.', kaže. Slastičari, kao i kuhari, imaju svoj alat. Ne mogu bez svojih noževa, palete i slično. Trima osnovnim stvarima u slastičarstvu Petra smatra hladnjak, pećnicu i mikser.
>> 'Puno ste toga htjeli, ali malo napravili!'
'Bez toga ne možeš!', rekla je. 'Jednom kad se usvoje baze, možete se igrati poslije koliko hoćete u slastičarstvu.', dodaje. Najviše voli raditi dječje rođendanske torte.
Palfi je Petru zapamtio još od prošle godine i sjajna mu je. Slastičarstvo smatra kemijom. Nije veliki ljubitelj slatkog, ali ga može pojesti. Petri Gerić je današnji interaktivni način učenja izvrstan. Naučila je koje temperature treba ispoštovati u pripremi kreme i još mnogo toga. Ova Gastroakademija joj je bila jako korisna.
Kiki je gostovanje Petre fenomenalno. Voli raditi slastice i kolače te slastičarstvo smatra težim od kuhanja. Danas su joj biskviti bili odlični. Ovo joj je jedna od najdražih Gastroakademija i žao joj je što je zadnja.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook