445804
445804
445804
445804
445804

Pinar Dikidži : Lijepo je uzdrmati Fatih

  • , 07.08.2016., 10:44
  • Autor:
  • komentara

Pinar Dikidži jedna je od popularnih turskih glumica, a nama je najpoznatija kao Šahika iz serije 'Pitanje časti'.

 
 
 
 
Pinar Dikidži (Foto: PR)
Pinar Dikidži (Foto: PR)

U seriji Pitanje časti koju gledamo na Novoj TV od ponedjeljka do petka Pinar Dikidži utjelovljuje lik Šahike. Glumica obožavatelje osvaja ne samo glumom nego i ljepotom i stilom odijevanja. Šahika je buntovna i temperamentna djevojka koju je majka Gulter ostavila kada je bila dijete. Zbog toga mrzi svoju majku, a s obzirom na to da je život nije mazio, odlučuje svoju sreću pronaći milom ili silom. Svaki put kada izađe na ulicu, njezina pojava uzdrma mentalitet stanovnika tradicionalne istanbulske četvrti Fatih, a muškarcima od nje zastaje dah.

Pitanje časti (Foto: PR)

Lijepa glumica Pinar Dikidži koja je oživila lik Šahike prilično je zadovoljna zanimanjem koje pobuđuje njezin lik u seriji. "Šahika je poseban lik, njezina je priča dobro razrađena. Zato mi je ugodno igrati tako detaljno razrađen lik jer ne mogu predvidjeti kako će se on ponašati kroz seriju", kaže Pinar Dikidži i nastavlja: "Šahika trenutačno nije najpozitivniji lik u seriji, ali je gledatelji iz nekog razloga vole i sažalijevaju. Na početku sam mislila da će biti negativka i izazvati loše reakcije kod gledatelja, ali dogodilo se upravo suprotno. Njihove su reakcije više nego pozitivne. U biti, nitko od nas nije sasvim dobar ili loš. I Šahika to potvrđuje. Poneke stvari radi samo da bi se pokazala. Ona je osoba koja će ti reći sve u lice bez okolišanja. Sada više vidimo njezine loše strane karaktera, ali uskoro ćemo vidjeti i zbog čega je takva."
Pinar Dikidži kaže da je Šahika veoma samouvjerena zbog svoje ženstvenost i žena je koja se ne ustručava koristiti svoj izgled. Ona je osoba koja Neriman govori da na ulicu nikada ne izlazi bez šminke i spremnosti da se s nekim obračuna. Lik koji koristi svoju ženstvenost i vanjštinu mora imati i odgovarajući stil odijevanja. Šahika puno pozornosti posvećuje frizurama i šminkanju. Jedina stvar koja ju je održala na životu jest njezin izgled i on je njezino najveće oružje.

Pinar Dikidži (Foto: PR)

Lijepa glumica kaže da je u privatnom životu veoma različita od Šahike i zato nikada ne bi činila stvari koje ona čini. "Trudim se da mi bude udobno u odjeći koju biram. Preferiram odjeću koja je ergonomična, kao sportska odjeća ili neka koja je prikladna za improvizaciju. Ali ako bih morala igrati na kartu ženstvenosti kao Šahika, onda bih se svakako odjenula u njezinu stilu", kaže glumica.

Pitanje časti (Foto: PR)

Pinar Dikidži dodaje da Šahikin stil odijevanja ne izaziva neodobravanje samo u Fatihu nego i mnogim drugim istanbulskim četvrtima zato što turski građani, nažalost, dekoltiranu odjeću i mini suknje tretiraju seksistički. Zbog toga je ženama u Turskoj dosta teško hodati po ulici u takvoj odjeći, a pogotovo onoj koja ističe obline.

Pinar Dikidži (Foto: PR)


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se