Upoznajte je

Otkriven misterij imena najmlađe glumice nominirane za Oscara!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pozornost svjetske javnosti nakon jučerašnjih nominacija za Oscara plijeni devetogodišnja Quvenzahne Wallis.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Počasni Oscari Zgodan kao i tata: Prvi put poveli sina na crveni tepih

U 85 godina održavanja prestižne filmske nagrade ona je najmlađa nominirana za glavnu žensku ulogu. 'Spavala sam kad mi je mama došla u sobu. Probudila me i rekla 'Nominirana si, nominirana si'. Bila sam zaista iznenađena', Quvenzahne Wallis.

Quvenzahne rođena je u Louisiani kao najmlađe od četvero djece učiteljice i vozača kamiona. Prvi dio njezina imena Quven kombinacija je imena njezina oca i majke, a drugi Zahne na svahiliju znači 'vila'.

>> Objavljene nominacije za Oscara: Koji film ih ima najviše?

U filmu 'Zvijeri južnih divljina' (org. Beasts of The Southern Wild'), igra djevojčicu koja s ocem živi na rubu svijeta. Kad joj otac iznenada oboli kreće u potragu za nestalom majkom. 'Nikada prije nisam ni gledala Oscara. Kad god bi mi rekli možda ćeš dobiti tu nagradu ja bi odgovorila da ni ne znam što je Oscar', priznala je Quvenzahne.

Uloga u ovom filmu prva joj je u životu. Za nju je odabrana kad je imala samo pet godina. Osvojila je redatelja između četiri tisuće djece koja su se prijavila na audiciju. Iako su autori filma željeli djevojčicu između šest i devet godina Quvenzahne ih je toliko oduševila da su joj odmah dali ulogu.

Najstarija nominirana je 84-godišnja glumica Emmanuelle Riva za ulogu u filmu 'Amour'.

U večeri kad će se ove godine dodjeljivati Oscari, 24. veljače, Emmanuelle će slaviti svoj 85. rođendan. Priznaje kako bi joj Oscar bi joj bio najdraži dar. U filmu glumi umirovljenu učiteljicu glazbene kulture koja nakon moždanog udara ostane djelomično paralizirana. To je priča o ljubavi koja nikad ne umire.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene