Rasistički spot ili ljubavna priča?

Jedni su gledali seksi scene, a drugi su uočili nešto drugo - što vi mislite?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Novi spot za pjesmu 'Wildest Dreams' oduševio je mnoge, no javili su se i oni koji smatraju da spot šalje drugačiju poruku.

Novi spot za pjesmu 'Wildest Dreams' Taylor Swift sniman je u Africi, a njezinu ljubav utjelovio je maneken i glumac Scott Eastwood – inače i sin hollywoodske legende Clinta Eastwooda. Taylor je u spotu zamijenila svoj prepoznatljivi plavokosi imidž i postala je zanosna crnka, a mnogi su se usporedili i s divom Elizabeth Taylor. I dok mnogi uživaju u zaraznom ritmu i spot gledaju već po deseti put, našli su se oni koji smatraju da je spot pomalo rasistički.

Pogledaj i ovo Franka Batelić "Rasturila!" Poslušajte kako zvuči veliki hit Taylor Swift u izvedbi Franke Batelić, u pomoć joj je priskočio i član obitelji!

Nije odoljela poljupcima Eastwooda juniora - Što će reći dečko?

Problem je u tome što se spot snimao u Africi u kolonijalno doba, a u čitavom spotu se pojavljuju svega dva tamnoputa čovjeka i to u pozadini. Društvene su mreže pune negativnih komentara u kojima osuđuju Taylor i redatelja spota Josepha Kahna za promoviranje 'bijel Afrike'.

'Ovo nije priča o kolonijalizmu nego ljubavna priča koja se dogodila na setu snimanja filma 1950-ih', rekao je redatelj, a složiti će se svi oni koji su jednom imali slomljeno srce i spot gledaju kao što je redatelj i zamislio.

'Namjerno smo ga napravili 'povijesno netočnim'. Ponosni smo na video koji smo stvorili', dodao je.

Spot je sniman u Etiopiji i osim glumaca u njemu sudjeluju i životinje. Možda se uskoro jave i udruge za zaštitu životinja koji će se buniti da je Taylor uznemiravala lavove i žirafe. Pogledajte spot i uvjerite se sami.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene