Ne samo za djecu

Prava zimska čarolija u kojoj će uživati i odrasli!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Frozen' iliti 'Snježno kraljevstvo' najnoviji je Disneyjev crtani film koji se već sada uspoređuje s 'Kraljem lavova'!

'Frozen' je najbolji Disneyjev crtani film još od 'Kralja lavova' te je snažan podsjetnik na to koliko magija može biti stvarna. To je već treća godina za redom u kojoj su Disneyjevi animirani filmovi potukli Pixarove. Inspiriran 'Snježnom kraljicom' H.C. Andersena, Disney nam predstavlja pravu snježnu avanturu o snježnom kraljevstvu.

Pogledaj i ovo showbuzz Film utorkom Malo magije, borbe do smrti, bičevanja... na kraju se sve vrti oko novca!

>> 'Zimska priča' oskarovca Akive Goldsmana - predstavljamo prvi trailer!

'Frozen' govori o dvije sestre (ovo je Disney, jeste li doista očekivali bilo što drugo?), princeze skandinavskog kraljevstva Arendelle, čiji je odnos stavljen na kušnju nakon tragične nesreće u kojoj im poginu roditelji. Riječ je o transformirajućoj moći prave ljubavi, kako sestrinske tako i romantične.

Radnja crtića

Smještene u kraljevstvu Arendelle, Anna (glas joj daje Kristen Bell) i Elsa (Idina Menzel) najbolje su prijateljice i sestre koje se vole igrati u snijegu. Srećom, starija sestra Elsa može stvoriti snijeg i led vlastitim rukama. No, zbog neopreznosti, Elsa gotovo ubije Annu svojom čarolijom! Budući da ne može kontrolirati svoju moć, kralj i kraljica zatvore Elsu u sobu i izoliraju od sestre. No, djevojke ostanu prepuštene same sebi kada njihovi roditelji umru u brodolomu. Na balu u čast Elsine krunidbe, Anna uživa u društvu, uključujući i princa za kojeg vjeruje da je njezina prava ljubav. Elsa je frustrirana jer nije u mogućnosti podariti Anni sreću koju želi te gubi kontrolu nad svojim moćima, slučajno pretvarajući cijelo kraljevstvo u smrznutu pustoš! U napadu bijesa, Elsa ponovno pogodi sestru vlastitom čarolijom te tako počinje utrka protiv vremena prije nego se Annino srce zaledi. Samo čin prave ljubavi može ju spasiti od smrti!

Od pada prve snježne pahulje, Frozen je sjajno animiran te okreće dramatičan nordijski krajolik u zimsko animirano čudo. Anna predstavlja pozitivnu junakinju, koja nauči da priče ne završavaju uvijek s 'i živjeli su sretno do kraja života', čak i ako ste princeza.

Glasove likovima u originalu posuđuju Kristen Bell, Jonathan Groff i Idina Menzel, za scenarij je zaslužna Jennifer Lee (autorica scenarija za 'Wreck-It Ralph'), a režiju potpisuje Chris Buck, koji je radio i na Disneyjevom Tarzanu. Frozen stiže i u naša kina 27. studenog, a umjesto nekadašnjih djevojaka u nevolji - da, pričamo o vama Pepeljugo, Snjeguljice i Trnoružice - junakinje Frozena živahne su i neovisne, prave moderne djevojke.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene