Fan Blade Runnera

O njemu pišu utjecajni mediji: Veliki uspjeh mladog Hrvata!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Mladi filmaši na čelu s redateljem Lukom Hrgovićem sve više intrigiraju utjecajne svjetske medije.

Mladi zagrebački filmaši okupljeni redateljem Lukom Hrgovićem krenuli su u pohod na svjetsku filmsku scenu fan filmom legendarnog Blade Runnera.

Pogledaj i ovo PR Mačak u čizmama Mačak u čizmama stiže u hrvatska kina

Trailer njihovog filma "Slice of life" već je zaintrigirao utjecajne svjetske medije koji se bave temama filma i tehnologije. "Slice of life" kratkometražni je film u trajanju od 20-25 minuta koji je smješten u svijet Blade Runnera, a ideja za ovakav projekt nastala je još prije nekoliko godina.

"Kolega Anton Svetić napisao kratku krimi priču o sitnom dileru. Pošto smo oduvijek zaljubljenici u SF žanr, odlučili smo priču smjestiti u distopijsku budućnost. S vremenom smo snimajući dodavali sitne posvete omiljenom Blade Runneru i približavali se estetici i cjelokupnom dojmu tog svemira", kaže nam redatelj Luka Hrgović.

Produkcija samog filma trajala je gotovo tri godine, a perspektivni filmaši nadaju se da će film ove godine napokon ugledati svjetlo dana. Inače, projekt je financiran isključivo sredstvima peteročlane ekipe koju čine redatelj Luka Hrgović, producent i direktor fotografije Dino Julius, scenarist Anton Svetić te glumci Ivica Pustički i Emilija Habulin.  "To je naš “passion project” pa na njega nismo štedjeli ni financija ni vremena. Teško je izračunati koliko je dosad utrošeno u produkciju, ali možda i bolje da nismo sigurni, računica bi nam samo mogla zadati glavobolje", smije se Hrgović. Dodaje i da su s tehničke strane bili pokriveni s obzirom na to da se inače bave produkcijom reklama.

Najava njihovog filma već je napravila pravi boom u Americi pa smo Hrgovića upitali i je li se vijest o njihovom radu proširila i do legendarnog Ridleya Scotta.  "Nemamo još nikakvih sličnih saznanja, ali ako se nešto takvo dogodi to će biti ravno najboljem SF scenariju", zaključuje mladi redatelj pred kojim je, sigurni smo, sjajna budućnost.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene