Uskoro u Tvornici

Intervju s grupom Buđenje: 'Nismo se opterećivali instant uspjehom'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prije nego li će održati veliki koncert u Tvornici Kulture 14. 11., Darko Bakić iz grupe Buđenje odvojio je malo vremena i odgovorio na nekoliko pitanja u našem kratkom intervjuu.

1. Grupa Buđenje na sceni je prisutna više od deset godina, a ovih dana odbrojavamo do vašeg velikog koncert u Tvornici, 14.11.2014.. Zašto je trebalo tako dugo za ovaj veliki koncert?

Pogledaj i ovo showbuzz Ovo se ne propušta Pop-rock romantičari spremaju pravu poslasticu

Sve ove godine smo se zabavljali klupskim svirkama. Nismo se opterećivali instant uspjehom. Za konkretne koncertne produkcije potrebno je i nešto više od 20 autorskih pjesama, koje bi trebala doći doći do publike, a za to je potrebno i vrijeme i povjerenje. Uglavnom, prolazimo proces koji nikako nije na staklenim nogama.

2. Imate li tremu uoči koncerta?

"Ona" trema je iskorjenjena kaljenjem u manjim klubovima, ali svakako postoji odgovornost prenošenja iskrenih emocija prema publici. To ne bih nazvao tremom, već razinom ispunjavanja očekivanja ugode koje koncert donosi :)

3. Skoro svaki vaš novi singl na prvu zavlada eterom, a to su pokazale i pjesme - 'Kosti i tilo', 'Oprostija bi sve', 'Sad bi riči bira', pa i ove novijeg datuma 'Ne govori više', 'Ljubav nema pravila'.  Jeste li vi autor svih pjesama i koja je tajna uspjeha ovih pjesama?

Uglavnom sam autor glazbe i tekstova uz veliku pomoć Igora Ivanovića koji odlično razumije posao producenta kao i radijski format. Bez njegovog "pakiranja" nisam siguran da bi slušatelji imali strpljenja za ono što im želim poručiti između redova:)

4. Tko je vaša publika?

To ćemo saznati 14.11. u Tvornici:) Svakako su to ljudi koji imaju stambene kredite još 20 -30 godina, a ima i onih koji gledaju koji fakultet dogodine upisati.

5. Što ste pripremili za veliki koncert u Tvornici?

Pripremili smo svakako nešto drugačiju svirku i produkciju od one standardne i već viđene pop produkcije. Svakako je to jedan moderan, osudio bih se reći svjetski zvuk. Imati ćemo i drage goste. Neki su puno uspješniji od nas, a neki bi htjeli biti bar kao mi :)

Sara Škugor mlada i osebujna pjevačica iz Šibenika je svakako naša gošća za koju Igor i ja radimo sve pjesme i glazbenu produkciju. Sara nam je omogućila da se glazbeno izrazimo iz ženskog kuta gledanja i na toj smo joj zahvalni:)

6. Sa kojom pjesmom ćete otvoriti koncert, da li imate neke rituale kojih se pridržavate kada su tako veliki koncerti u pitanju?

Koncert ćemo otvoriti sa jednim od naših posljednjih singlova: "Nema straha za nas", a što se rituala tiče, više smo fetišisti nego ritualisti :)

7. Koji su planovi za grupu Buđenje nakon koncerta u Tvornici?

Krajem studenog je naš koncert u Šibeniku u klubu Inside. Dogovaramo i neke druge gradove, ali cilj nam je predstaviti se na mjestima koji garantiraju komunikaciju sa publikom.

8. Iako ste više od deset godina na sceni, čini se nekako kao da sada dolazi vaše vrijeme. Da li smatrate da uspjeh dolazi u pravo vrijeme ili je trebao već i prije?

Nismo se žurili. Da jesmo, možda nas sad ne bi ni bilo. Vrlo smo realni u našim očekivanjima kontinuirano. Nastali smo prije svih talent tv emisija, preživjeli ih i sad smo na realnom početku koncertnog predstavljanja publici.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene