Ma i vi ga znate!

Evo tko stoji iza popularnog hita!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

'So wake me up when it's all over, when I'm wiser and I'm older....' riječi su to pjesme koje se ore cijelo ljeto. No, znate li tko stoji iza ljetnog hita 'Wake Me Up'?

Hit 'Wake Me Up' poharao je top ljestvice diljem svijeta, a mladi DJ Avicii rasplesao je i domaću publiku na ovogodišnjem Ultra Europe festivalu u Splitu.

Pogledaj i ovo Avicii (Foto: Getty Images) Tužna priča Aviciijev otac progovorio o tragičnoj smrti svog sina: ''Tim ljudima se puno toga oduzima''

Pravo ime mladog švedskog DJ-a je Tim Berling, a sa svoje 23 godine već je osvojio svijet. Počeo je miksati pjesme u svojoj sobu kad mu je bilo 17, a na nagovor prijatelja počeo je i objavljivati svoje verzije na blogovima gdje je skupio i prve obožavatelje, piše teen magazin OK!.

>> Najplaćeniji DJ godine zaradio 46 MILIJUNA DOLARA!

Podršku mu je pružao i slavni DJ Tiesto koji ga je pozvao da s njim nastupa na Ibizi.  Prije 'Wake Me Up', osvojio je hitom 'Levels' u kojoj je iskoristio vokat Ette James iz gospel pjesme iz 1962. 'Something's Got a Hold on Me'.

2011. je zajedno sa svojim menadžerom osnovao je zakladu 'House for Hunger' za borbu protiv gladi diljem svijeta, te su do sada podijelili više od dva milijuna obroka u afričkim školama.

Veliki uspjeh donio mu je i poziciju na listi najbogatijih DJ-a prema Forbesu, ujedno i najmlađi. Kaže kaku su na njegov rad najviše utjecali Daft Punk, Laidback i Tiesto.

Ne treba i zaboraviti na vokal iza stihova 'Wake Me Up' – riječ je o Aloe Blaccu koji je možda najpoznatiji po hitu 'I Need a Dolar', a njegov posljednji album 'Good Things' postigao je veliki uspjeh sa svojim hitovima među kojima je i 'Loving You Is Killing Me'.

Ove godine je bio i na Terraneo festivalu u Šibeniku.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene