Tamna strana modne industrije

Šokantni detalji - Svaki dan su je mjerili i govorili da još smršavi!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Bivša manekenka Georgina Wilkin koja je nosila revije za Pradu, Pollini i mnoge druge svjetske brendove, progovorila je o teškim danima anoreksije za koju krivi modnu industriju.

Lijepa manekenka  Georgina Wilkin borila se s anoreksijom osam  godina, a sada je i otkrila stravične detalje iz manekenske karijere zbog koje je žrtvovala svoje zdravlje, piše Daily Mail.

Pogledaj i ovo showbuzz Uživa na putovanju Bivša u bolnici, on na odmoru!

>> Šokantne tajne s pista: Manekenke jele papirnate maramice!

Georgina je imala 15 godina kada se počela baviti manekenstvom, a agenti su prepoznali njezin veliki potencijal i rekli joj da je čeka blistava karijera ako izgubi još nekoliko centimetara u bokovima - iako je već tada bila poprilično mršava. Imala je 51 kilogram na visinu od 178 centimentara.

'Imala sam misiju da smršavim. Jela sam samo povrće i salatu i to svaki treći dan najmanju moguću porciju. Nisam doručkovala, preko dana sam bila u knjižnici i lagala roditeljima da učim i da ću večerati kod prijateljice kako ne bih morala jesti s njima', prisjetila se Georgina.

Svaki dan su je mjerili i govorili da još smršavi. Danima ništa nije jela, samo je pila vodu i kavu. Vremenom se takav način života počeo negativno odražavati na njezino zdravlje.

'Usne i prsti su mi bili plavi jer sam bila toliko mršava da mi je srce bilo slabo i mučilo se da uopće tjera krv kroz moje strahovito mršavo tijelo. Kada sam došla na snimanje, vizažisti su me cijelu mazali puderom da se negativne posljedice anoreksije ne bi vidjele', ispričala je bivša manekenka.

Vremenom su joj počeli zatajivati bubrezi i srce zbog čega je bila hospitalizirana nekoliko puta. Na nagovor roditelja, prestala se baviti manekenstvom 2009. godine. Trenutno radi u Londonu kao voditeljica jednog ureda, a želja joj je postati dizajnerica interijera.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene