45 godina karijere

Nikada nećete pogoditi koji je ovo DOMAĆI pjevač!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zlatko Pejaković ove godine obilježava 45 godina glazbene karijere. Pjevač zabavne glazbe u svojoj je prvoj fazi bio rocker, a davne 1974. nastupio je i na Euroviziji.

Zlatko Pejaković nije nesretnik, već pravi sretnik. I nakon punih 45 godina na sceni, publika je prije nekoliko dana u dupkom punom zagrebačkom klubu s Pejakovićem uglas pjevala njegove hitove. Sa samo 17 je napisao jedan od svojih najvećih hitova 'Čerge'. Malo tko zna  da su stihove jedne od njegovih najvećih uspješnica nastali u jarku u kojem je Zlatko slučajno završio nakon povratka s jedne rođendanske zabave. Njegovi prijatelji to nisu primijetili, pa su produžili. 

Pogledaj i ovo showbuzz paprene kuglice Poznati glazbenik progovorio o svom bankrotu: 'Nisam imao ni za kruh'

Prepoznajete li Nedu iz 70-ih godina? Ima još!

Krajem 1971. dobio je ponudu Josipa Bočeka, gitarista beogradske Korni Grupe i svog prijatelja iz Osijeka, da na mjestu vokala zamijeni Zdravka Čolića. Po mišljenju mnogih kritičara, pa i vođe grupe Kornelija Kovača, razdoblje s Pejakovićem je bilo najplodnije razdoblje grupe.

1974. godine nastupili su i na Euroviziji te pjesmom 'Moja generacija' zauzeli 12. mjesto. Tamo ih je zapazio, ni manje ni više, nego menadžer grupe Pink Floyd. Ponudio im je da nastupaju kao njihova predgrupa. 'Tu je nastupilo moje prvo razočaranje u životu. Ne ja, nego Kornelije nije pristao na to. Rekao je, znate mi imamo već dogovoren šlager sezone...', sjeća se Zlatko.

1975. godine, nakon raspada Korni grupe, Zlatko je napravio svoj najveći zaokret u karijeri. Odlučio je zaplivati solo vodama i reći 'zbogom' svojoj rockerskoj fazi. Njegov prvi šlager 'Ove noći jedna žena mirno spava' odmah je postao veliki hit diljem bivše države. Malo je poznato da je pjesmu 'Pjevam danju, pjevam noću', koju je skladao Kornelije Kovač, trebao otpjevati upravo Zlatko na svom prvom LP-u. No, budući da nije bio član skladateljeve diskografske kuće, pjesma je završila kod Zdravka Čolića.

Pogledajte cijelu priču o Zlatku Pejakoviću u inMagazinu!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene