Veliko srce malom srcu

U samo 18 sati prikupljeno 10 tisuća kuna za djecu s pola srca

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nakon što je jučer u inMagazinu emitirana priča o Udruzi Veliko srce malom srcu, u samo 18 sati prikupljeno je preko 10 tisuća kuna.

Radi se o Udruzi koja brine o djeci koja imaju samo pola srca.
'Prosječno se u Hrvatskoj dnevno rodi oko 10 djece spola srca. Oko 400 ih se rodi svake godine, a 100 ih se otkrije u starijoj životnoj dobi. Dakle, oko 500 djece se rodi godišnje s pola srca', izjavila je za inMagazin Barbara Brzaj, majka jednog takvog djeteta.

Problem je što u Hrvatskoj nema dovoljno aparata pa se dugo čeka na pretrage. U akciju prikupljanja novca uključila su se i estradna imena koja je aktivirao pjevač Ivo Gamulin Gianni koji već godinama pomaže ovoj udruzi.

'Ono što je nama cilj je kataterizacijski laboratorij za kojeg nam treba 10 milijuna kuna. Trenutno liječnici rade u dotrajalom i starom laboratoriju koji je prije više od 20 godina doniran Klinici, a također je u to vrijeme bio otpis iz Njemačke', tvrdi gospođa Brzaj.

Liječnici iz KBC Rebro koji pomažu djeci zaslužni su za mnoge otkucaje njihovih malenih srca.

'250 djece svake godine mora proći jednu i nvazivnu dijagnostiku da im se može točno reći koja im je dijagnoza te da ih se može poslati na pravilno liječenje. To u ovom trenutku nismo u stanju učiniti jer nemamo laboratorij za kataterizaciju koji je opremljen', izjavila je dr.med. KBC Rebro, Željka Mustapić.

Ukoliko želite pomoći Udruzi Veliko srce malom srcu možete to učiniti pozivom na broj 060 9095 (6,25 kuna - cijena poziva s PDV-om).

Pogledaj i ovo Metaklapa - 3 Baš drugačiji Ovakvu klapu još niste vidjeli ni čuli! Umjesto dalmatinskih pjesama, ovi momci stvaraju ni manje ni više nego - heavy metal

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene