Zabranjena romansa

VIDEO Tragična ljubav hrvatskih Romea i Julije

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Rijetko tko zna kako je sudbina Romea i Julije snašla i jedan kaštelanski par, zabranivši im ljubav različitim spletkama!

Miljenko i Dobrila živjeli su prije više stotina godina, negdje u razdoblju renesanse, u Kaštelima. Potomci bogatih obitelji zaljubili su se još u djetinjstvu, no njihova ljubav nije bila dugog vijeka. Roditelji su se trudili razdvojit ih.

Legenda o Miljenku i Dobrili, 'hrvatskim Romeu i Juliji', kroz spot pjesme 'Ružo crvena'

Ali Dobrila je pobjegla iz samostana i mladi par se odlučio vjenčati. Pristao je na to čak i Dobrilin otac. Na velikom vjenčanju zabavljalo se, jelo, pilo i plesalo tradicionalne plesove. No Dobrilin otac pristao je na ženidbu samo kako bi mladi par privukao kući i ubio Miljenka. Svoj plan je i izvršio netom nakon slavlja. Plaćenik je ubio nesretnog mladića upravo na mostu gdje je i ta priča sad i uprizorena.

Jedna od najvećih vrijednosti oživljavanja ove priče je to što je riječ o autentičnim lokacijama. Upravo u ovom renesansnom Kaštelu živjela je nesretna Dobrila. A u njemu se znakovito danas nalazi Turistička zajednica koja želi Kaštela brendirati kao grad nesretnih ljubavnika Miljenka i Dobrile.

Što pripremaju, pogledajte u prilogu InMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene