Tango

Plesnjaci su ponovno IN - povratak tradicije na velika vrata

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Tradicionalni zagrebački plesnjaci vraćaju se na velika vrata. Čini se da su se Zagrepčani odlučili vratiti u neka prošla vremena. Za sve je kriva strast prema tangu.

Vjerovali ili ne, u Zagrebu su plesnjaci toliko popularni da gotovo nema dana kada se ne održava barem jedan.

Pogledaj i ovo showbuzz 'Čudo od djeteta' Srbijanski glazbenik osvaja obožavateljice, no ljubi samo jednu ženu

'Pokušavamo ljude izvuči iz pasivnih pozicija i pokazati im da se može na neki drugi način družiti i ugodno provesti vrijeme', reako je Toma Gracin, predsjednik udruge Tango salon Zagreb.

Popularni su plesnjaci salse, a trenutačno su sve češći i oni na kojima se pleše sving. No daleko najposjećeniji su oni tanga, senzualnog argentinskog plesa koji je osvojio Zagrepčane. Na plesnim podijima možete sresti osobe u dvadesetima, ali i one u osamdesetima.

Bez obzira na slavno ime, lik je zadržala daleko od očiju javnosti

Ako želite naučiti tango, nije na odmet znati da se radi o plesu u kojem nema brojenja koraka. Tango je nastao početkom prošlog stoljeća u Argentini. Za popularizaciju tanga važni su i brojni filmovi, poput 'Posljednjeg tanga u Parizu' s Marlonom Brandom u glavnoj ulozi. Ako govorimo o Hollywoodu, Rudolf Valentino najzaslužniji je za popularizaciju ovog plesa. Upravo u njegovu filmu iz 1924. godine prvi put se pojavljuje plesač tanga s crvenom ružom u ustima. Pretpostavlja se da je do zabune oko ruže došlo jer se u spornom filmu nije plesao tango, već flamenko.

U Zagrebu danas postoji stotinjak aktivnih plesača. Ako ih kroz prozore klubova ugledaju stariji Zagrepčani, nerijetko ih dođu pohvaliti zato što oživljavaju tradiciju plesnjaka, a osim njih često navrate i oduševljeni turisti. Zašto ne biste i vi?

Kako, gdje i kada saznat ćete u prilogu IN Magazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene