Oni vole luksuz

Svjetski poznate zvijezde uplovile u naše more!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Hollywoodske zvijezde vole naše more i obalu, a otkrijte tko je od njih doplovio na najskupljoj jahti.

Svjetski poznata komičarka Ellen DeGeneres i njezina životna družica, glumica Portia de Rossi, ovih dana plove našom obalom. Hollywoodske dame ljepote Dalmacije promatraju i s luksuzne jahte. Na Jadranu borave i neke sportske zvijezde, među kojima su košarkaši NBA lige i nogometaš Manchester Uniteda Juan Mata. Dobar je to povod da se prisjetimo skupih jahti na kojima su svjetske zvijezde dosad uplovile u naše more.

Pogledaj i ovo Stephen Boss - 6 Zbogom tWitch! Preminuo omiljeni DJ iz emisije Ellen DeGeneres, policija ga je pronašla mrtvog u hotelskoj sobi nakon poziva zabrinute supruge

Zvjezdani par produžio do Dubrovnika - 'Zaskočile' ih obožavateljice!

Ovih dana Ellen de Generes i njezina supruga Portia de Rosi u ljepotama Hrvatske obale uživaju na prelijepoj jahti Roseharty. Ova ljepotica vrijedi trideset milijuna dolara, a za tjedni najam Ellen i Portia platile su četvrt milijuna dolara.

'Jahta je bila u vlasništvu medijskog mogula Ruperta Murdocha. Može primiti dvanaest gostiju koji uživaju luksuz dostojan bilo koje vile. Od skutera do velikog jacuzzija na palubi', rekao je Filip Dediol.

Uz vrijednost od 60 milijuna dolara jahta Main Giorgia Armanija zasjela je na posljednje mjesto naše liste. Jedinstvenom estetikom za koju je naravno zadužen slavni dizajner plijenila je poglede duž Jadranske obale čijim se ljepotama oduševio.

Vjerojatno najfotografiranija jahta koja je uplovila u naše vode ima i najkraće ime. Jednostavno se zove A po Aleksandri Melničenko, bivšoj srpskoj pjevačici koja se udala za ruskog milijunaša Andreja Melnichenka. Vrijednost jahte je 323 milijuna dolara, a njezin jedinstven dizajn potpisuje Phillip Starck.

'To je zaista impresivan brod. Izgleda poput podmornice. Nevjerojat je i podatak da joj posada broji 42 člana što vam dovoljno govori o tretmanu kakav ćete imati na jahti', dodaje Filip Dediol.

Dugo vremena najveća jahta koja se mogla vidjeti u našim vodama bila je u vlasništvu Berija i Slavice Ecclestone. Impresivnom Petarom slavni par svake je godine posjećivao Hrvatsku.

Nakon razvoda 54 metra dugačka jahta ostala je u Bernijevom vlasništvu. No, i Slavica se pobrinula da se nađe na listi najskupljih jahti koje su plovile Jadranom. Tako je prije dvije godine s kćerima Jadranom krstarila na jahti čiji tjedni najam stoji 400 tisuća dolara. Gotovo dvostruko više nego što su potrošile Ellen i Portia.

Naš top tri otvara jahta jednog od osnivača Microsofta Paula Allena.

'Ovdje pričamo o malom brodu jer ta jahta ima gotovo 127 metara. Na svjetskom nivou to je dvanaesta jahta po veličini.

Kako na njoj milijunaš održava i čuveni parti tijekom kanskog filmskog festivala ovo je jahta koju je posjetilo najviše holivudskih zvijezda. Od Jodie Foster, Jane Fonde do Ryana Goslinga', objašnjava Filip Dediol.

Multimilijunaš Roman Abramovich za svaki tank svoje spektakularne jahte Eclipse potroši 650 tisuća dolara.

No najraskošnija jahta koja je plovila našim morem je nevjerojatni Al Said Sultana Qaboosa od Omana. S njome je posjetio Dubrovnik 2012. godine, a o veličini ove jahte najbolje svjedoči činjenica kako se u njoj nalazi koncertna dvorana za pedeset članova orkestra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene