Večer za pamćenje

Saznajte tko je očarao na 17. Šibenskoj šansoni!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

17. Šibenska šansona protekla je u znaku slabovidne djevojke Bernarde Bruno. Svojim je glasom, koji će vas ganuti do suza, razgalila žiri i publiku.

Glasom koji ce vas zaista ganuti do suza, 21-godišnja Bernarda Bruno pokorila je Šibenik i osvojila prvu nagradu žirija i drugo mjesto po glasovima publike. Slabovidna djevojka, rođena u Zagrebu, a odrasla u Švicarskoj, svojim pjevanjem izaziva bujicu emocija gdje god se pojavi, pa je tako prije 3 godine ganula i publiku na švicarskom izboru pjesme za Eurosong gdje joj je pobjeda izmakla za dlaku. Od nastupa za najbolju pjesmu Europe, kaže, ne odustaje.

Pogledaj i ovo Baby Lasagna ovo se još nije dogodilo! Baby Lasagna i dalje prvi na kladionicama za Eurosong, a nakon Srbije i Islanda sada ima još veće šanse za pobjedu!

'Baš sad na tome radim, da bih išla opet na prednatječaj za Euroviziju, da bih opet predstavljala Švicarsku, pa sad još moram radit na pjesmi i kad to završim, vidjet ćemo, hoće li me primit', rekla je Bernarda.

Ovacijama je u Šibeniku dočekan i Tonči Huljić koji se sa svojim bendom Madre Badessa prvi put natjecao kao pjevač na nekom festivalu.

Dokumentaeno-glazbeni film Tončija Huljića na SFF: 'Tonetov život ili Bog, lavur, iće i piće'

'Razlog zašto sam došao prvi i jedini put, ne samo na ovaj, nego na bilo koji festival je, prije dvije godine sam trebao nastupit s istom pjesmom na Šibenskom festivalu, ali tad mi se isti datum poklopio jedan nastup u Italiji, i to mi je bio veći izazov. I morao sam im se ispričat, tako da mi je ostao jedan moralni dug na koji su me, eto, ljubazno podsjetili ove godine', rekao je Tonči Huljić.


Miljenik šibenske publike Neno Belan osvojio je treću nagradu žirija. Nakon brojnih ljetnih koncerata jedan od naših najpopularnijih autora jedva čeka rujan kada će napokon ići na godišnji odmor na Brač.

Nagrada za najbolje kantautorsko djelo pripala je Meri Cetinić, kojoj je šansona jedan od rijetkih festivala na kojem se pojavljuje, jer se, priznaje, tu osjeća kao kod kuće.

U Sibeniku su nastupile i Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca te Klapa Cambi iz Splita, koje su napokon zakopale ratnu sjekiru oko imena.

'Dosta je loših stvari iza nas, sudskih i pravnih procesa i slično. Mislim, da je to sad sve iza nas, okrećemo se svatko svojoj glazbi, svojoj publici, tako da vrime liči sve', rekao je Hrvoje Lozančić


Najveću prašinu podigao je Giulianov ljetni hit 'Ajmo na plažu' i to zbog teksta pjesme, koji se, poznati Splićanin, nije dvoumio otpjevati.

Publika je trećim mjestom nagradila Đanija Stipaničeva, koji se u pauzi između ljetnih nastupa, kaže, isplivao kao nikad.

Klapa Maslina je pak ove godine udružila snage sa Simom, sinom njihova tenora Branka Bubice.

I dok se većina kolega žali na krizu, skromnom Deanu Dvorniku, priznaje, ide dobro.

'Treba mi isto koliko i tebi, ništa više, isto koliko i bilo kojem čoviku i ja sam s tim zadovoljan. A sad ako netko hoće imat vile, 5-6 auta, to je njihov problem', kaže Dean.

Pjesmom »Budi tu« koju potpisuju njezin suprug i vjenčani kum Neno Belan, u solo vode zaplovila je članica popularnog riječkog kvarteta E.N.I., Nikolina Tomljanović, koja neće zanemariti stalni angažman u matičnoj grupi.

Uz pobjednike prema glasovima publike, Klapu Brodarica, velik pljesak svojih sugrađana izmamila je i šibenska Laura Pausini, Sara Škugor, kojoj je brat, poznati tenor Marko, najveća podrška, ali i kritičar.

Najboljom debitanticom proglašena je splitska glumica Marina Fernandez, koja već godinama u Portugalu nastupa kao jazz pjevačica. Atraktivna 33-godišnjakinja je ovog proljeća u Lisabonu snimila nekoliko nastavaka gledane telenovele 'Zimsko sunce', ali glazba je ipak njezina prva ljubav. U Šibeniku je, priznaje, imala veliku tremu.

17. izdanje šibenske šansone i ovog je puta pokazalo svoju upornost protiv šunda i u tome još jednom uspjelo.

Prilog u cijelosti pogledajte u In Magazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene