Festival tolerancije

Nesuđeni oscarovac posjetio Zagreb: Evo što ga je dirnulo!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ralph Finnes stigao je u posjet Festivalu tolerancije, no nije zaboravio na stradale od poplava.

Nesuđeni oskarovac, poznati holivudski glumac Ralph Finnes stigao je u posjet Festivalu tolerancije. Svoj govor na svečanoj projekciji, povodom dvadeset godina filma Schindlerova lista, započeo je osvrtom na katastrofalne poplave u regiji. Detalje vam donosi naša Ana Vela.

Pogledaj i ovo Nataša Popović i Denis Marijon - 2 svakako posjetite! Svečano je otvoren 17. festival Tolerancije u Zagrebu: "Uvjeren sam da će u četrdeset odabranih naslova svatko pronaći film za sebe"

'Zagreb je prelijep grad. Tu sam već bio i zadivila me njegova ljepota. Danas nakon dolaska prisjetio sam se koliko je lijep, a i ručak je bio izvrstan s odličnim odreskom', rekao je Ralph Fiennes.

Na tom ručku od prijatelja Rade Šerbedžije čuo je priču o solidarnosti regije kako bi pomogli unesrećenima u katastrofalnim poplavama.

'Ljudi iz Bosne, Hrvatske i Srbije ujedinili su se, pomažući i podržavajući jedni druge. Njemu je to bilo vrlo dirljivo, a i mene je dirnulo', dodaje.

VIDEO Britanski glumac u Hrvatskoj: 'Čuo sam za nepogode i strahote!'

Podsjetilo ga je to na anegdotu sa snimanja Schindlerove liste kada je u kosher kafeteriji zajedno sjedala ekipa filma.

'Glumci koji su igrali žrtve Holokausta i mladi njemački glumci u ulogama nacista ujedinili su se kako bi snimili ovaj film. Osjećam kako postoji tračak nade', kaže slavni glumac.

Ekskluzivnu projekciju povodom dvadesete godišnjice Schindlerove ni po koju cijenu nije htio propustiti redatelj Hrvoje Hribar. Tako da je u lobi kina stigao netom nakon slijetanja i Canneskog festivala.

Svečanu projekciju Schindlerove liste nije propustio ni bivši ministar gospodarstva Davor Štern. O događanjima u filmu čuo je već u djetinjstvu.

Festival tolerancije osim bogatog filmskog ima i brojne popratne sadržaje. Tako do 25. svibnja u Klovićevim dvorima možete pogledati izložbu Umjetnost protiv zaborava' jednog od najvažnijih umjetnika tematike Holokausta - Adolfa Frankla.

Prilog u cijelosti pogledajte u In Magazinu.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene