Zanimljivo

Pet stvari koje niste znali o jednoj od najuspješnijih filmskih franšiza

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Oscarom nagrađena Jennifer Lawrence postala je Šojka rugalica, simbol otpora i borbe, ali i miljenica milijuna fanova diljem svijeta.

Velika filmska franšiza 'Igre gladi' završila je spektakularnim posljednjim dijelom 'Igre gladi: Šojka rugalica 2'. Sama glumica Jennifer Lawrence izjavila je kako joj je žao što je serijal filmova završen jer se ekipa odlično zabavljala snimajući ove filmske hitove koji su osvojili milijune gledatelja diljem svijeta.

Pogledaj i ovo showbuzz Zbog smrti glumca Budućnost filmskog hita upitna?

Donosimo vam pet stvari koje niste znali o ovoj filmskoj franšizi.

1. Svaka mlada glumica u Hollywoodu željela je ulogu Katniss Everdeen jer se već i prije početka snimanja znalo kako će film postati mega hit. Ipak, produkcija je željela vidjeti samo četiri glumice, Jennifer Lawrence, Hailee Steinfeld, Abigail Breslin i zvijezdu 'Nikite' star Lyndsy Fonseca.

2. Mačak Buttercup nije isti u prvom dijelu filma i u njegovim nastavcima. Produkcija je smatrala kako prvi mačak ne sliči na onog opisanog u knjizi, pa su odlučili zaposliti drugog. Prvi mačak bio je crno-bijeli, a drugi daleko više podsjeća na mačka iz knjige.

3. Redatelj prvog dijela filma Gary Ross na set je postavio posudu u koju su glumci morali stavljati novac svaki put kada bi psovali ili koristili ružnu riječ. Redatelj nije želio da mladi glumci budu izloženi takvom načinu govora. Možete li pogoditi tko je ostavio najviše dolara u posudi? Jasno, Jennifer Lawrence.

4. Lik Katniss Everdeen pati od PTSP-a. Čak je i sama glumica Jennifer Lawerence nekoliko puta govorila o tome. Iako se radi i izmišljenom liku, produkcija je unajmila psihologa kako bi analizirao Katniss. Psiholog je potvrdio kako s obzirom na sve što joj se u filmu događa, ona definitivno pati od PTSP-a.

5. Diljem svijeta grade se tematski parkovi ispirirani 'Igrama gladi'. Poznate su tri lokacije, Dubai, Atlanta i Hengqin u Kini. Park u Atlanti, gdje je i snimljen veliki dio filma, trebao bi biti otvoren za posjetitelji 2019. godine.

Ako još niste, svakako pogledajte 'Igre gladi', zabave i akcije ne nedostaje.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene