Svijet modela

Elitna prostitucija i propuh u glavi? Ovako doista žive domaće manekenke

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vrtoglavi honorari, raskošne zabave, skupocjeni automobili i brendirana odjeća. Luksuzni stil života često povezujemo s ljepoticama iz manekenskog svijeta pa smo odlučili zagrebati po površini i istražiti što se krije iza svega toga.

'Vrlo je bitno imati dovoljno samopuzdanja, bez samopuzdanja to je ništa. Treba imati jednu dobru haljinu, ekskluzivan make up, jako bujnu kosu, veliku frizuru, znat dobro hodat i mahat guzom' -  to su savjeti kako postati Miss od dvostruko okrunjene ljepotice Lane Gržetić, s lentama Miss Hrvatske i Miss Alpe Adria International.

Pogledaj i ovo showbuzz Svi nagađaju, mi znamo EKSKLUZIVNO Aleksandra Grdić progovorila o trudnoći

No što se doista krije iza debelog sloja pudera, blještavog nakita i finih haljina?

Aleksandra Grdić pak, tada nepoznata djevojka sa sela, imala je potrebno samopouzdanje i titulom Miss Hrvatske okitila se 2003-e. 'Starci mi se vraćaju s mora ja govorim idem na Izbor Miss Hrvatske. Ona meni govori ''ajme mani me se, šta ti misliš mala da ćeš ti iz sela probit u tako velikom gradu'', ja kažem '' hoću mama, vidjet ćeš', prisjetila se Aleksandra.

Tina Katanić: 'Uvjerit ću vas u suprotno, znam tko sam'

Missicama i manekenkama smeta kada ih ljudi zbog predrasuda povezuju s elitnom prostitucijom, propuhom u glavi i nemoralnim ponudama. 'Nemoralnih ponuda ima, ko i svugdje. Znači kao i u bilo kojoj društvenoj firmi, svugdje. Opet, kažem, ovisi od cure do cure kako će se postavit i sve', rekla je Aleksandra.

Omiljene predrasude o manekenkama

Što se zarade tiče ona je daleko od one hollywoodske. 'Ne mogu baš reći da se može ne znam koliko bajkovito zaraditi, vodit neki luksuzan život, mislim da tu prije svega moramo biti realni', rekla je Jelena Katarina. 'Pa to nisu jako veliki novci ali evo ja npr. živim u Zagrebu, od toga sebi plaćam stan, naravno, roditelji tu uvijek uskoče, al može se zaraditi', kaže Meri Benčić.

Manekankama omiljena predrasuda je ta da su stvorene za nogometaše. 'Naši nogometaši su jako zgodni dečki ali su poprilično niski za mene. Šalim se. U biti, možda će to glupo zvučati ali nisu moj profil muškaraca', smatra Jelena. Iako se njihov opis posla čini sasvim jednostavan, izlazak pred publiku katkad nije tako bezazlen zadatak. Često padaju na pisti. 'Da, priznajem, bilo je toga, pala na sceni, pukla štikla, onda uzela obadvije u ruke, nastavila bosa hodati', kaže Tina Katanić.

Mnoge domaće ljepotice svoju karijeru grade na svjetskim modnim pistama. Tamo su standardi u radu nešto drugačiji. Opuštena ne smije biti muskulatura. Sve mora biti zategnuto i u svijetu i kod nas a kilogram dva gore dolje može se oprostiti. S kakvim se sve problemima i predrasudama ljepotice svakodnevno susreću saznajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene