Povratak u 70-e

VIDEO Utjelovili košarkaške legende: 'Bilo je teško jer oca nisam upoznao'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon Beograda, Ljubljane i Skopja sinoć je održana i zagrebačka premijera filma 'Bit ćemo prvaci svijeta'. Film je to koji nas vraća u 1970. godinu, kada je u Ljubljani odigrana finalna utakmica Svjetskog prvenstva između Sjedinjenih Država i Jugoslavije.

Legendarne košarkaše Krešu Ćosića i Dragana Kapičića glume njihovi sinovi Petar i Stefan, a Goran Bogdan utjelovio je Nikolu Plećaša -  upravo je on bio jedan od gostiju na premijeri.

Pogledaj i ovo Chrissy Teigen (Foto: Getty Images) Ovo nisu očekivali! Tko im je to završio u krilu?! Pogledajte urnebesnu nezgodu koju su doživjeli slavna manekenka i njezin suprug

Središnji događaj filma 'Bit ćemo prvaci svijeta' finalna je utakmica Svjetskog prvenstva u košarci odigrana 1970. godine u Ljubljani između reprezentacija Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država. Pobjeda košarkaša tada cijelu je zemlju bacila u ekstazu.

U kina stiže film 'Bit ćemo prvaci' - priča o nastanku jugoslavenske škole košarke

'Bilo je teško igrati Žeravicu, mislim Žeravica je jedan od najvećih gurua košarke na ovim prostorima', kaže Sergej Trifunović. Jedan od junaka je i Krešimir Ćosić, kojeg je u filmu utjelovio njegov sin Petar Krešimir kojem je ovo prva glumačka uloga. 'Malo je bilo teško jer oca nisam upoznao nažalost pa tako da taj dio je bio teži. Morao sam se poistovjetit s osobom koju bi kao trebao znati, a ne znam. Taj dio je bio čudan, ali u svakom slučaju mislim da je bilo teže ovako doma sa svim tim stvarima se pomirit', kaže mladi glumac.

A čast da odjene dres svojeg oca Dragana pripala je Stefanu Kapičiću. Za potrebe filma imidž je promijenio i Goran Bogdan kako bi što vjernije prikazao Nikolu Plećaša. A košarku je morala naučiti igrati i glumica Iva Babić koja glumi Maju Bedeković. 'Manekenka- košarkašica je ona bila. Košarkašica Lokomotive iz Zagreba, pa je poslije prešla u Crvenu Zvezdu kada se udala za Nebojšu Popovića. Pripremali smo se imali smo košarkaške treninge, bilo je jako zanimljivo, bilo je čak i treninga na kojima sam ja bila jedina djevojka sa masom velikih, visokih momaka', priča Iva.

Reakcije publike dosad su bile odlične, a slijedi i snimanje serije. A kako su se snašli na terenu pogledajte u prilogu inMagazina.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene