Glumci za ulogu

Nevjerojatne transformacije - Što su u stanju sve napraviti?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

I dok smo svjedoci gotovo nevjerojatnih holivudskih transformacija, situacija u hrvatskom glumištu nešto je drugačija.

Premda često izgleda vrlo glamurozan, svjedoci smo kako posao glumaca nikako nije lagan. No ono što šira javnost najčešće percipira kao težak dio, su svakako fizičke transformacije kroz koje glumac mora proći. To nerijetko potvrđuje i američka filmska akademija koja te glumce najčešće i nagrađuje Oscarom.

Pogledaj i ovo Charlize Theron i Alex Dimitrijevic - 4 Opa! Holivudska ljepotica potvrdila je šuškanja o novoj ljubavi, uhvaćena je s poznatim modelom koji vuče korijene s naših prostora

'Kad se neka velika zvijezda pretvori u čudovište onda je vrlo vjerojatno da će dobiti Oscara', smatra Nina Volić. Sjetimo se tu u prvom redu Charlize Theron koja je za ulogu u filmu 'Čudovište', za koju se poružnila i udebljala, dobila Oscara.

>> Transformacije srpskih zvijezda: Biste li ih prepoznali?

Christian Bale je još ekstremniji primjer, on je mršavio pa se bildao pa opet mršavio i opet se debljao i tako u nedogled. Jared Leto udebljao se pak 20 kilograma za ulogu u filmu Poglavlje 27 dok je za ulogu HIV pozitivne transeksualne žene u filmu 'The Dallas Buyers Club' i spao na svega 52 kilograma.

Postavili smo dakle pitanje domaćim glumcima, transformiraju li se i naši glumci i koliko?

'Ako mi se svidi uloga, ja ću se potruditi. I udebljao bi se ko' De Niro i smršavio kao Bale', poručio je Bućan. No glumcima je kod nas problem promijeniti nešto na sebi zbog drugih stvari.

Želje ne manjka no mogućnosti im nisu naklonjene. 'Glumci moraju raditi mnogo stvari u isto vrijeme. Imaju angažman u matičnom kazalištu, snimaju tv seriju, pojave se na filmu, glume negdje drugdje, teško je očekivati da glumci puštaju kosu, ili da se udebljaju tj. da se obećaju nekom projektu na šest mjeseci', objašnjava Arsen.

Kakvih je još transformacija bilo, pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene