Ima i toga

Iz Kanade doselili u Hrvatsku - 'To je najbolji mogući potez'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nakon nekoliko godina života u Hrvatskoj, kanadski par je došao do zaključka kako je isplativije peći hamburgere nego baviti se trgovinom nekretninama.

Neki će reći da je njihova životna prekretnica hrabar korak, no ovi Kanađani svoje preseljenje u Hrvatsku tumače kao složen, ali i najbolji mogući potez. Naime, nakon financijske krize u rodnoj zemlji koja im je priskrbila otkaz, Briana i Barclay preselili su se prije 9 godina u Dalmaciju kako bi se bavili trgovinom nekretninama.

Pogledaj i ovo Robbie Williams - 2 Iskrena ispovijest Robbie Williams otvoreno o detaljima iz privatnog života, demonima, ovisnosti i vlastitoj djeci

Oliver Dragojević otputovao je na 12-dnevnu turneju po Americi i Kanadi

Kažu, bila je to prilika da se okušaju u vlastitom biznisu. No nisu polučili uspjeh. Potrošili su veći dio ušteđevine pa se nametnulo pitanje - vratiti se u Kanadu ili preseliti se u Zagreb. 'Došli smo kako bi smo radili kavu s obzirom na kulturu ispijanja kave. Potom se rodilo mnogo ideja i počele se širiti. Zaljubili smo se u kulturu ispijanja kave, Tkalču, opuštenost. Drugi način života u odnosu na doma. Ljudi su vrlo realni, ali opušteni. Iskreni su', kažu mladi Kanađani.

Baka i djed Justina Biebera prodaju kuću u kojoj je boravio kao dječak

Briana je podrijetlom Hrvatica, a njezina se obitelj u Kanadu preselila još 80-ih. I oni su, baš kao i mnogi Hrvati, mislili kako je trava tamo zelenija. 'Svi u Kanadi žele doći i živjeti u Hrvatsku, a  svi u Hrvatskoj žele u Kanadu. To je najveće razlika. U Kanadi je više stabilan biznis, komunikacija u biznisu', kaže mladi par.

Još dvije važne razlike između ovih zemalja jesu te što je Zagreb unatoč tomu što je glavni grad prilično malen i sve važne lokacije su lako dostupne, a, svakako, Hrvatska je i znatno sunčanija te ima manje snijega.

Pogledajte njihovu priču u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene