Cro Cop kao otac

Mirko Filipović o sinu: On nijednu moju borbu nije mogao uživo pogledati'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Budući da je ljubav prema borilačkim sportovima prenio i na starijeg sina Ivana, Cro Cop priznaje kako tek sad razumije strepnju svoje majke tijekom borbi.

Prepoznatljive gaćice sa šahovnicom otišle su u povijest. Zaštitni znak borilačkog veterana Mirka Filipovića više nećemo gledati u svjetskim ringovima i kavezima. Veliki Cro Cop rukavice je objesio o klin.

Pogledaj i ovo Neda Parmać s psom Jako lijepo! Udomljavanje je in, otkrivamo tko su poznati Hrvati koji su zauvijek dom pružili napuštenim psima

'Pa osjećam se čudno, kao prase u Teheranu, što bi rekli ljudi, teško se ostaviti nečega nakon 30 godina. Šok je to za mene, iako je bilo za očekivati, bilo je pitanje da li ova borba, da li odraditi iduće dvoje, ali kraj je bio blizu. Iz ovog sporta se odlazi, nažalost, na dva načina: ili nakon serije poraza ili nakon ozljede. Mene su zakačile ozljede, nažalost', rekao je Mirko.

Obitelj Cro Copa teško podnosi borbe: 'Ovdje se može glava izgubiti!'

Upravo je ozljeda ramena presudila Mirkovoj karijeri, na čiji je kraj sjenu bacila navodna doping afera. Korištenje nedopuštenih sredstava u terapeutske svrhe UFC-u je prijavio glavom i bradom pa mu smeta to što su ga mediji uzeli na zub.

'Doping kao takav podrazumijeva povećanje performansi i sposobnosti sportaša. Ovo sam uzeo kao lijek. Ja to ne želim izjednačiti sada, mnogi su bili cinični, pa rekli da ja to izjednačujem s čajem od kamilice ili aspirinom. Naravno da to nije tako, ali to mi nikakvu prednost ne može dati u borbi. Mnogi ljudi se ne mogu pomiriti s tuđim uspjehom, i onda naravno krenu ničim izazvana neka pljuvanja bez ikakvog razloga ili povoda, ali i to je život. Dala se prevelika pažnja svemu tome, ali što je tu je, nema tu sad nazad. Nije mi žao, ja sam takav,' dodao je.

Iste vrijednosti nastoji prenijeti i na vlastitu djecu - sinove Ivana i Filipa.

'Smatram da sam korektan otac, brinem za svoju djecu i puno radim s njima, želim da moja djeca imaju jedan izniman kućni odgoj. Mislim da sam kao otac relativno strog, ne dopuštam klincima da se bacaju po podu. Moja djeca kad vam pruže ruku, Ivan pogotovo, će vam pružit ruku, pogledat u oči i reći dobar dan, ja sam Ivan itd', objašnjava Mirko.

Mirko sve priznao: Pročitajte njegovo objašnjenje

Budući da je ljubav prema borilačkim sportovima prenio i na starijeg sina Ivana, Cro Cop priznaje kako tek sad razumije strepnju svoje majke tijekom borbi.

'Ja bih više volio da se okrene nekakvoj znanstvenoj karijeri, da završi neki fakultet i da bude visoko obrazovan čovjek, ali kao ga bude srce vuklo u sport, imat će moju podršku. Imat će, ako ništa, najboljeg trenera na svijetu. Iako je to upitno, otac i sin u nekoj trenerskoj kombinaciji, nije neko najsretnije rješenje. Ja mislim da bi meni srce puklo da on uđe u neku borbu i da ga netko pogodi i da padne.
On nijednu moju borbu nije mogao uživo pogledati, ni ovu zadnju protiv Gonzage, on je hodao u krug po sobi satima, teško mi to pada zbog njega, stvarno. To je strahovito veliki stres za dijete. Ja sam za njega samo njegov tajo i on zna koliko je to opasno i ja znam kako bi on to doživio da sam ja završio onako dolje u lokvi krvi', kaže.

A što je još otkrio pogledajte u prilogu IN Magazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene