Dame u najboljim godinama

'Kad sam se razvela prestala sam biti pozivana u društvo'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zagreb Cappucino - što se dogodi kad žene u najboljim godina počnu izlaziti i upoznavati mlađe muškarce s kojima odlaze kući?

Priča je to o dvjema prijateljicama u ranim četrdesetim godinama koje se nalaze na životnoj prekretnici. Film Zagreb Cappucino s Milom Elegović i Nelom Kocsis u glavnim ulogama prikuplja samo pozitivne kritike.

Pogledaj i ovo Nela Kocsis ne viđamo je često Osječka glumica voli se pohvaliti svojom figurom u badiću, no i zakopčana do grla prava je atrakcija!

A upravo tijekom nekoliko ispijenih cappucina i jednog izlaska u filmu saznaje se sve o njegovim junakinjama Petri i Kiki, dvjema prijateljicama u ranim četrdesetim. Petra se upravo razvodi od svog supruga, a Kika dolazi iz Kölna kako bi joj bila oslonac i kako bi je utješila.

'Događa se niz nespretnosti nekakvih. Neću sad sve otkrivat, ali zaista ovaj smiješne situacije, kako su one 40- godišnjakinje, neka mjesta gdje su izlazile prije 20 godina, kad dođu, ta su mjesta, lokali potpuno passe', kaže Nela. Prilikom tog izlaska upoznaju i mlađe muškarce s kojima odlaze kući.

Dame u najboljim godinama: Kakve noge, kakav dekolte!

'Ljubav je ljubav. Možete se zaljubit u nekoga, zavoljeti nekoga, ovakvog ili onakvog, ovog zanimanja ili onog zanimanja to nema nikakve veze', kaže Mila. Same kažu da im izlasci nisu dosadili.'Nemamo taj život od osam do četiri pa onda nam je normalno da izlazimo uvijek i stalno', objašnjava Mila.

Razvod je uvijek težak

Jedna od tema koje se film dotiče je i razvod. Nelin lik, Petre to doživljava kao poniženje i neuspjeh, i srami se priznati razvod čak i roditeljima. A situacija je to u kojoj se i danas nalaze mnoge žene.

'Kad sam se udala bila sam drugačije tretirana, a kad sam se razvela prestala sam bit pozivana u društvo parova. Da i mislim da ta konzervativna uvjerenja još uvijek su duboko ukorijenjena u nas, koliko god mi šutili o tome', rekla je Mila.

Najteža scena koju su snimile bila je ona u kojoj jedna prijateljica govori drugoj da je trudna no da dijete neće zadržati. 'Tu scenu smo snimali dva dana. Prvo smo je snimali na jedan način bilo je jako teško sa različitim reakcijama, bilo je jako teško, sjećaš se i onda je Vanja redateljica rekla molim vas napravimo to ponovno jer je bilo jako, jako to osjetljivo', kaže Mila.

Brojne uloge

Iza Mile Elegović i Nele Kocsis brojne su uloge na filmu i u kazalištu, no za onu majke kažu da se ne pripremaju.

'Ja sam odustala od toga, no ne znam, ako se dogodi, nikad se ne zna, ali sad svjesno da idem na to, ne, ali ja kažem ako se dogodi', kaže Nela. Kako završava njihova priča i jesu li glavne junakinje pronašle sreću možete pogledati u kinima.

Cijeli intervju pogledajte u inMagazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene