Slavni ljepotan

Kao dječak mogao je samo sanjati o takvim stvarima - sada živi svoj san!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Od samih početaka preko njegovanja svojeg glazbenog izričaja pa sve do stvaranja vlastite glazbe dug je put.

Glazbenik Marko Tolja prva je glazbena iskustva stekao uz strica Davora, koji je pjevao u popularnoj grupi Denis & Denis s Marinom Perazić

Pogledaj i ovo Marko Tolja - 2 Jedna stvar ostala je ista Omiljeni domaći pjevač prije 15 godina izgledao je poput tinejdžera, a danas je ponosni otac dvojice sinova

I činilo se kao de ja vi, kako je 2007. na Dori pjevao Marko Tolja, kada se taj mladi Riječanin pojavio na pozornici u odijelu sa svojom jazz-samba skladbom i izazvao čuđenje među ljubiteljima domaće glazbe. Od samih početaka preko njegovanja svojeg glazbenog izričaja pa sve do stvaranja vlastite glazbe dug je put.

VIDEO Poznati pjevač iznenadio studenticu i odveo je na kavu

'Zapravo sam ja 4 godine pjevao u klapi cijelu moju srednju školu sam pjevao u klapi onako cisto za zaradit neki đeparac i nikad nisam mislio da bi ja mogao biti pjevač iako mi je to bila neka tajna želja nekako nisam ja puno vjerovao da ja to mogu i onda sam preko te klape upoznao mog tadašnjeg producenta s kojim sam krenuo radit i tada su nastale prve pjesme i tako se 2007 desila Dora- drugi tenor i bariton ovisi kako je tko bio bolestan', kaže Luka.

Glazbom se, kaže, bavi bez proračuna i razmišljanja, stoga je i odlučio biti dosljedan svojem swing izričaju, koji mu najviše odgovara, a to se pokazalo kao ključ uspjeha.

Stoga je, osim suradnje s drugim glazbenicima, odlučio i sam početi skladati i pisati te nije mislio da će mu to tako dobro ići.

'Ja sam mislio da ja nikad neću moći tekst napisat uvijek sam imao tri iz hrvatskog i nikako me ta poezija nije išla ali valjda mi se u tom trenutku desio neki klik di sam morao reci nešto pa sam to nekako najbolje kroz pjesme rekao', priznaje Luka.

Trenutačno dovršava pjesmu za Zagrebfest 'Ljubav godine'. Iako je drugačija, ipak ima elemente njegova prepoznatljivog stila, a i Markove vokalne sposobnosti dolaze do izražaja.

Najveći dječački san mu se već ostvario. Najponosniji je na nastup s Oliverom u londonskom Royal Albert Hallu.

Preostaje nam samo da mu poželimo još jedan deja vi s nekim inozemnim izvođačem, a intervju u cijelosti pogledajte u in Magazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene