'Desila se greška'

Dan prije velike završnice IZBAČENA sa Splitskog festivala

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Grad pod Marjanom cijelog je vikenda bio obavijen festivalskim šušurom. Lidija Bačić pojasnila nam je zašto je u posljednji trenutak diskvalificirana s ovogodišnjeg festivala zabavne glazbe.

Samo dan prije završne večeri Lidija Bačić primila je vijest o diskvalifikaciji. Izbačena je iz natjecateljskog dijela Splitskog festivala. Razlog? Njezinu skladbu 'Krivi čovjek'' već je 2008. godine na jednom crnogorskom festivalu izvela srbijanska pjevačica Tijana Dapčević.

Pogledaj i ovo Lidija Bačić Uvijek seksi Lidija Bačić utegnula se u jednu od užih haljina koja je istaknula obline kojima se voli pohvaliti

Lidija Bačić: 'Možeš pokazat nogu, al ako nemaš dobru pjesmu džaba ti sve'

Stroga pravila festivala nalažu da pjesme ne smiju biti prethodno izvedene. 'Nismo bili točno upućeni u pravila festivala, u sami pravilnik festivala. Nekako to nitko na kraju ne čita, uvijek biraš pjesmu koja ti se sviđa. I desila se greška iza koje autor i ja u potpunosti stojimo. Bože moj, što ćemo sad, greške se događaju svima', rekla je Lidija.

Iako se po medijima špekuliralo o tome da je Lidija plagirala pjesmu, to nije istina, tvrdi pjevačica. U dogovoru s autorom pjesme, Lidija je objavila obradu iste skladbe, koju je Miro Buljan prethodno napisao za Tijanu Dapčević.

'Ovakvih je slučajeva već bilo u zadnjih 20 godina na raznim festivalima pa i šire ali se o tome nikada nije pričalo', naglašava pjevačica. Što se još događalo u Splitu, pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene