Ena i Mile

Još nisu krenuli ni u srednju školu, a već su ZVIJEZDE u Hrvatskoj!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Jedna od najljepših i klincima najdražih dječjih knjiga, ona o šegrtu Hlapiću, napokon je prenesena na filmsko platno. Ena Lulić i Mile Biljanović, koji su briljantno oživjeli likove Gite i Hlapića, postali su prave zvijezde. S mlađahnim glumačkim nadama nakon filmske premijere družila se ekipa inMagazina.

Mustafa Nadarević, Bojan Navojec, Ivo Gregurević, Špiro Guberina i Livio Badurina samo su neka od imena, ali ipak najveće zvijezde su mlađahni Mile Biljanović koji glumi šegrta Hlapića i Ena Lulić u ulozi Gite.

Pogledaj i ovo Za ona dobra stara vremena (FOTO: PR) Jedva čekamo Film ''Za ona dobra stara vremena'' stiže u domaća kina

'Meni je 'Šegrt Hlapić' uvijek bila najdraža lektira, još dok sam bila mala, gledala sam tako dok je on bio miš. I otkako sam je pročitala - to mi je nadjraža lektira još i danas', otkrila je Ena koja je utjelovila Gitu.

'Imali smo četiri para crvenih čizmica, one najnošenije su se izderali i ispatinirale, baš su izgledale stare, te su mi bile najdraže. Zamolio sam Silvia da mi da jedne, ali ne - rekao je da moraju ostati u produkciji', rekao je Mile Biljanović koji je utjelovio šegrta Hlapića.

>> 14-godišnja Ena nova je hrvatska zvijezda - Sinoć je dokazala i zašto!

Na premijeri filma Mile i Ena uglavnom su bili zauzeti poziranjem i davanjem intervjua. Za ulogu šegrta Hlapića i Gite konkurencija je bila velika jer se prijavilo mnogo djece.

'Ja mislim preko dvije tisuće djece, ali ja se nisam baš nadala jer dolazim iz malog grada i mislila sam da će izabrati nekog tko ima više iskustva zato što sam ja samo išla na dramsku grupu u školi. Misam se nadala, ali kad su mi javili - bila sam presretna', kaže Ena iskreno.

Ena, koja je mnoge osvojila svojom ljepotom, ima 14 godina i dolazi iz Đakova. Ovo joj je prvo iskustvo pred kamerama, dok je njezinom kolegi Mili ovo treći film.

'Ja imam 13 godina sad, kad sam snimao imao sam 12 i išao sam u sedmi razred', otkriva Mile.

'Ono što je intersantno - oni su u toj dobi bili kako je Mažuranićka zamislila... Mile je tad imao 12 godina, sad su prerasli te kostime, imamo tu situaciju koju je film zabilježio nešto jednom', otkrio je redatelj.

Iako su još djeca, ulogama su, kao pravi profesionalci, pristupili jako ozbiljno. Ovo filmsko iskustvo im je bilo neponovljivo. Najgore im je, kažu, bilo snimati noćne scene. No, svi su se na setu odlično slagali pa je atmosfera bila i više nego ugodna. Što su još otkrili, pogledajte u prilogu inMagazina!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene